A hegy könnyei minden egy helyen...

2016.01.31.-én Titán fő szervezésével és G.I. Joe segedelmével került megszervezésre Zsámbékon a Hegy Könnyei elnevezésű játék, melyen 81 játékos vett részt.

A pályáról érdemes tudni, hogy airsoft tekintetében egy szűz területről van szó. Néhány hete volt itt az első rendezvény (amelyen csapatunk szintén képviseltette magát.) Ennek eredményeképp jelenleg meglehetősen sűrű növényzet és áthatolhatatlan tüskés bokrok uralják a pálya jelentős részét, így a kontaktok kevés területre koncentrálódnak. Ennek finomítása még zajlik és új csapások kiépítése van folyamatban, melynek jelei már most is tapasztalhatók voltak.

Mivel a helyszín egy dombtetőn található, így annak szélén az uralkodó széljárás erőteljesen befolyásolja a pályán történteket.

A pályára történő feljutás aszfaltozott úton történik ahol egy meglehetősen kicsi parkolóba érkezik az ember. A jelenleg játszható terület nagysága nem bír el egy több száz fős rendezvényt, de várhatóan a jelenleg még ott található légvédelmi múzeum elköltözik és annak helye is átalakul ingame zónává.

20160131_132844

A játék: 8:40 magasságában érkeztünk és meglehetősen ijesztő volt, hogy akkor még csak elvétve volt fent pár parkoló autó. A kocsiból kilépve a nyirkos esős szél hamar áthatolt minden ruhadarabon és az ember rögtön átértékelte, hogy mennyivel jobb is lehet a forró teát ilyenkor még az ágyban elfogyasztani. Szerencsére a teát itt sem kellet hanyagolni, hiszen a belépő ára ezt is tartalmazta.DS9816-2

Gyors eligazítás után Magyar oldal lecuccolt a közeli VÁP-on, míg az Amerikai kommandó a pálya széléről indulva, próbált meg akciókat végrehajtani a pálya különböző részén.

A játék célja a „Hegy könnyei”-nek nevezett rakéták szállítgatása, kilövése, vagy épp hatástalanítása volt.

Az egész játékról elmondható, hogy remek hangulatban telt. Az oldalirányítás (amit a Magyar oldalon tapasztaltunk) végig jó volt. Az oldal PK folyamatosan kérte és adta a rádión az információkat. Bármikor kerestük a HQ-t mindig elértük. Mindazonáltal a rádiócsatorna jellemzően mentes volt mindenféle egyéb felesleges kommunikációtól. A délutáni órákban a Magyar oldal meglehetősen beszorult a HQ közeli területre és csak komolyabb útvágás eredményeképp lehetett onnan kitörni. A játék 4 óra magasságában ért véget, melyen láthatóan mindenki kellemesen elfáradt. (A telefonom lépésszámlálója 14.500 lépést mutatott bár néha nem tudom mennyire hiteles adat).

DS9749-2

Összegzésül: Ismét érdemes volt felkelni, hogy egy kicsit új helyszínen, a már megszokott rendes emberekkel körülvéve kikapcsolódhasson az ember. Az időjárás a játék kezdetével kegyessé vált és nem esett le a meteorológia által előre jósolt csapadék mennyiség. Izgalmas akció jelenetekkel telítetten, elégedetten tértünk pihenőre, hogy másnap izomlázzal kezdhessük a munkát.

Várjuk a következőt!

DSCN9793-2