Kedves Olvasó!

 

airsofthungary_5nem túlságosan régen volt a jótékonysági játék Izbégen, erre külön készültünk hiszen számunkra fontos volt ez a jótékonysági rendezvény. Azt is hozzá kell tenni, hogy nem szoktunk Izbégen játszani … na jó most voltunk az elmúlt 5 éveben először. Nem terveztük ezt a hétvégét, így mindenki próbált időt szakítani, hogy ott legyen és ha nem is tudunk órákat maradni, de legalább 1- 1,5órára ki tudjunk jönni.

Miért fontos egy ilyen rendezvény? Mert itt mérhető le, hogy egy sport vagy egy “Hobbi” mennyire tudja összekovácsolni, megmozdítani a közösséget. Az elmondható, hogy szerintem ez a közösség példát tudott mutatni, hogy igenis lehetséges az összefogás és a másik segítése! Az ilyen eseményeken meg nagyon jó érzés részt venni és benne lenni, hiszen ha nem is túl sokat tehetünk 4-6-an az ügy érdekében de 120 azaz százhúsz ember már annál többet…

Ennél többet is tettek az üzletek, mert a Militansshop, Airsoftcentrum és a Guner SE is egyből segítettek és támogatást adtak, hogy az újrakezdés minél gyorsabban és jobban sikerüljön, ez olyan példaértékű cselekedet ami kivételes és példamutató! Szerintem itt látható, hogy a magyar üzletek többségének igenis fontos a sport és még fontosabbak az emberek (oké, lehet azt mondani, hogy üzletek meg minden, de most igenis tettek az ügy érdekében, persze majd erre senki nem fog emlékezni amikor majd rendeli a kínai meg a lengyel oldalakon a cuccokat….)

 

Izbég-jótékonysági játékVisszatérve jó dolog, hogy sokan sok helyről jöttek és fontosnak tartották ezt a rendezvényt. Volt itt minden korosztály képviselője a gyerektől a kamaszig mindenki és persze olyan öreg emberek is mint én…

 

Az érkezésünk egy kis kitérővel kezdődött, mert sikerült a “hosszabb” utat választani és persze az egyetlen templomtorony se egyetlen Szentendrén. Vinnie avatásán sikerült egyből megtalálni a helyet, igaz akkor minden teli volt katonával meg rendőrrel így csak követni kellett a “rendfenntartó erőket” a célig nem volt olyan, hogy a következőnél jobbra meg balra és persze a szokásos újratervezés. Néhány újratervez követően sikerült a jó útra térni (nem nem a sárga út volt…) és viszonylag időben oda is érni. Parkolni már csak a bejárt előtt lehetett, sajnos azt kell mondani, hogy sok kedves sporttárs nem figyelt, hogy esetleges később érkezők hol tudnak parkolni, így rögtönöztünk és egy kisebb manőverezést követően parkoltunk..néhány tízpercet követően ez a parkoló is betelt…

 

A parkolóban aztán volt minden tárazás,  pakolás, fegyver próbálgatása majd tesztelése mennyire jó parkoló kocsik között BB-t tesztelni és sörözés is….bár ez lehet, hogy nekünk jelentett új dolgokat, erre azért nem számítottunk. Az első 20 percben kicsit sokkoló volt az élmény, gondolkoztunk s, hogy biztos jó helyen vagyunk? Tuti eltévedtünk vagy “UFO” vagy már megint Vinnie miatt van minden…..Ssssssssszia Vinnie!

 

Mentünk kerestünk szervezőket és kerestünk még szervezőket és még mindig kerestük aztán egyszer csak ott volt a semmiből egy szervező… pont időben, hogy ne legyen késés, kicsit égés lenne pont egy ilyen rendezvényről elkésni, de mi nem késtünk, sőt 1 órával előbb jöttünk (na jó nem előbb, ennyit csúszott a kezdés). A kronózás a szokásos volt, de rá kellett jönni, hogy a tárak nem mindig adagolnak, így keresni kellet hi-cap tárakat (na ekkor ment az agyalás, hogy akkor hogyan legyen a 600 BB? ) de aztán meglettek, a jó hír meg az volt, hogy nincs semmi korlátozás. A “krono” nem volt éppen a helyzet magaslatán vagy csak olyan volt mint a magyar államadósság, egyesek szerint nincs mások szerint meg hatalmas, na most az összes AK és M4-et kronóztuk és rá kellett jönni, hogy TomeKK, Joe, Braunk “koróni” szarok, ezek csak 270-320 FPS közötti cuccok, szóval nem is értem miért szólnak folyton, hogy 400 FPS limit és figyelni kéne, mert ezek 390 FPS körül vannak….

Végre egy olyan játék ahol nem kell a BB számolgatni, meg a tárakkal bohóckodni (a WarHead-et követően már tudom, hogy a 600BB némelyik sporttársnak a tár kapacitást jelenti és nem az összes BB mennyiséget)  ez nagyon jó hír volt,, vártuk a kezdést….

Eligazítás

Az nagyon jó érzés volt, hogy több mint 120 embernek volt fontos részt vennie ezen a rendezvényen, amin a szervezők is meglepődtek. Mi a szervezésen lepődtünk meg egy kicsit, hogy kiderült, nem csak mi leszünk a pályán, hanem egy másik kis csoport airsoft-os emberke és egy “péééntbál” csapat is, így csak a félpálya lesz a miénk. Ekkor még nem tudtuk mit is jelent ez az egész…. de nem kellett sokat várni.

Kis séta és el is kezdődőt a játék, bár már az első perc is furcsa volt mint ahogy az egész nap….de nem kell rohanunk előre ennyire, elég volt, hogy rajtunk kívül mindenki elkezdett rohanni! ment is a poénkodás, hogy ez tuti valami spártai futóverseny meg ilyenek aztán lassan rájöttünk, hogy nem ezt komolyan csinálják… Mire megbeszéltük, hogy mi van és hogy akkor mi legyen meg a térképet megnéztük (ez kb 3 percet vett igénybe) már jöttek is vissza emberek, hogy már itt vannak az ellenséges erők?! Na akkor nincs mit tenni…szóval előre, kb 20 métert mentünk mire a következő kép fogad minket 20 ember kb 20 m2 területen és beszélgetnek, hogy mi legyen, őőőőőőőőőőő?! tuti UFO vagy már megint Vinnie…. túllendültünk ezen, bennünk van a hiba, nem kell magyarázni tegyük azt amiért jöttünk, legyen egy jó napunk.

Vinnie ezt is meg kellene tanulni rendesen nem?

Kúszás meg mászás, fekvés még több fekvés a fűben meg a bokorban…. ebben legalább jobbak vagyunk gondolom én, de nem (de még mennyire, hogy nem! mi képesek vagyunk megadni a bokron átlőtt BB-t is. Persze csak azt követően, hogy egy fél hi-cap tárat sikerült elsőként átküldeni a 3 méterre lévő éppen sisakot igazító és fogalmam nincs honnan lőnek ezért nem adom meg sporttársnak. Mivel közel van a skanzen gondoltuk ez népi hagyomány lehet, erre akkor jöttünk rá amikor már az összes végtagom elfogyott a számolásba. Számoltam azt hány kedves ember nem adja meg azt a találatot amit nem lát, hogy honnan érkezik ( a fejem 4 végtag van jobban meggondolva….aztán elfogytam és még nem telet el 2 óra sem. Rá kellett jönni, hogy ez nem az én napom lesz erre ittam…

Igazi Tea, hogy jobb legyen a helyzet

Szóval ittam, nem sört mert azt csak a parkolóban lehet, ez meg csak a pályán van, szóval maradt a tea… következő menet jobb lesz, idegenek vagyunk nem ismerjük a helyi szokásokat nekünk csak a MASZ-van, szóval akkor be kellene illeszkedni. Keressük a következő bokrot vagy fűcsomót, hogy akkor majd harcolunk jól meg minden, hát a meg minden az lett, hogy jól elvárakoztuk azt a 10 percet ami még hátravolt a “menetből”. Tapasztalatnak viszont jó volt, mert nem tudtunk gyorsan alkalmazkodni a helyzethez és ez nem valami jó hír, ennél jobbnak gondoltam magunkat ami nagy kár volt. Így utólag belegondolva van még mit tanulni és javítani a teljesítményünket az biztos.

DSCN9474-oldalA játék lényege a zászló megszerzése (ebben is nagyon bénák vagyunk, ez is mind Vinnie miatt van, már megint…) az nyer aki előbb megérint a másik zászlót. Egyszerű feladat semmi nehéz nincs benne, így tényleg elkeserítő, hogy ez se ment nekünk. Az első szünetben aztán még meglepőbb tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, még pedig az, hogy amikor szünet van és csak céltalanul megy a lövöldözés akkor nem kell szeműveget viselni,vagyis ez igazából opciónális dolog, ha akarod rajtad van ha nem akarod akkor nincs. Na itt is elfogytak a végtagjaim ( a fejemen ekkor már a szemeim is külön végtagot játszottak, kérdeztük is magunktól, hogy most mi vagyunk balekok ezzel a szemüveg dologgal… rá kellett jönni, hogy igen, mert a szervezők egy részén se volt szemüveg..oké ez kicsit túlzás lenne, mert volt hiszen mint hajpánt vagy “rajsági együttható” a fejen megtalálható volt csak éppen nem védet szemet… de ki minek hordja).

Telt múlt az idő és egyre kevésbé éreztem azt, hogy értem ezt a sportot vagy nekünk itt a helyünk. Igaz ekkor már csak az vezérelt, hogy ez egy jótékonysági játék is igenis itt a helyünk, még ha teljesen alkalmatlanok is vagyunk ezekre a feladatokra. A játék még mindig az volt, hogy meg kell érinteni az ellenfél zászlóját és akkor vége a körnek, térfél csere….

Aki kitalálja elsőként hány másodperc volt egy ilyen “kör” kap egy belépőt egy választott játékra még ebben az évben…. nem írtam el nem perc, hanem másodpercben kell megadni a pontos számot, de segítek 3 karakter elég lesz…. ez ebből volt néhány ilyen, kötben vagy 20 percet vártál amíg a csapatok területet cseréltek….

Összességében szép volt a környék, nagyon jó a pálya! rengeteg lehetőség rendelkezik nagy több száz fős játékokat lehetne játszani ami még izgalmas is lehetne. Sajnos ez nem volt olyan nagy élmény most mint vártuk, de nem is ez volt a lényeg. A lényeg az volt, hogy tudtunk tenni valamit, segíteni az újraindulásban és ez a legfontosabb dolog szerintem a többi elmúlik és majd megszépül lesz mire visszaemlékezni….

 A táj még mindig nagyon szép…