Prometheus Assault Team

Miért pont ez lett a csapatotok neve?
Nagyon sokat gondolkodtunk a megfelelő név választáson, hiszen egyszerűnek és a rádióforgalmazásban érthetőnek kellett lennie. Aztán egyszerűen ez jutott az eszembe, és a többieknek is tetszett.

11953449_892979160739787_7275314221581585737_oEsetleg ehhez a névhez, név választáshoz van valami különleges történetetek?
Tulajdonképpen a régi csapatunkon belül úgy hívtak minket, akik kiváltunk, hogy Assault Team így a Prometheus Assault Team lett a nevünk, ezzel is erősítve az összetartozásunkat, és a bizalmunkat egymás felé.

Mikor alakult meg a csapatotok és helyileg hol található meg? Az ország melyik részén szoktatok játszani?
Egészen pontosan 2013.10.28-án alapítottuk meg és Budapesten lehet megtalálni minket. Azt, hogy hol játszunk éppen az nagyon változó, leginkább a játékkiírások alapján döntjük el, hogy éppen melyik rendezvényre megyünk el az országban vagy az országhatáron kívül.

Nem most kezdtétek el ezt a sportot, de mi vezetett el ideig, hogy egy új csapat legyetek?
Túl sok volt a régi csapaton belül a nézeteltérés játékok alkalmával, mi egy teljesen másik fajta játékstílust képviselünk. Azt hiszem ezt a felfogásunkat, játékstílusunkat a velünk vagy éppen az ellenünk harcoló rajok (csapatok) tudják bizonyítani. Teljesen az alapoktól akartuk kezdeni, és akik ezt a csapatot alkotják azok egy baráti társaság, azonos harctéri tulajdonságokkal, remekül kiegészítve egymást.

A csapatotokat hol lehet elérni? Milyen fórumokon lehet veletek felvenni a kapcsolatot?
Nem vagyunk híve a túlzott reklámnak, így a csapatot csakis játékokon lehet elérni. Nincsen nyilvános fóruma a csapatnak a facebookon sem, és semmilyen közösségi oldalon.

A csapatnak van egy „csapatjelvénye” ez esetleg honnan jött? Kitől származik az ötlet?
Nos ez egy nagyon nehéz dolog volt. Nagyon sokat foglalkoztunk azzal, hogy milyen legyen a végleges forma. Volt egy elképzelésünk, de tökéletesítésre szorult, még finomítani kellett, és a színeket is úgy összeválogatni, hogy ne virítson a terepen. Végül egy olyan formát kaptunk, ami tetszett mindenkinek a csapaton belül.

Hány főből áll most ez a csapat? Esetleg szándékoztok-e felvenni valakit a csapatotokba?
Jelenleg 6 aktív tagja van a csapatnak, és 3 inaktív. Most is örömmel fogadjuk a jelentkezőket, akik szívesen harcolnának velünk egy csapatban.
Kicsit bonyolult a tagfelvételünk, nehezen lehet bekerülni a csapatba. Hiszen nem a mennyiséget, hanem a minőséget akarjuk képviselni. Elsődlegesen is a jelentkezőnek meg kell valakit keresnie a csapatból, aki kezességet vállal érte. Ezután fél éven keresztül kell velünk harcolnia, de minimum 6 játékon részt kell vennie. Ezek után kérvényezheti a rajparancsnoktól, hogy szeretné a vendégjátékos státuszát próbajátékosra váltani. Ha mindenki elfogadja ezt a dolgot ekkor ismét fél év próbaidő következik a tagjelölt számára, aminek a végén a csapat szavaz a tagságáról. Egy nem szavazatnál is az a sorsa a jelentkezőnek, hogy nem lehet csapattag, mivel a döntéseinket ilyen téren együtt hozzuk meg. Ez egy kicsit macerásnak tűnik, de mivel a csapatot fogja képviselni így nálunk ilyen szigorú.

Csapaton belül vannak esetleg olyan emberek, akik specializálódtak valamire? Olyanra gondolok, hogy valaki rádiózik, felderítő vagy parancsnokol-e?
Mindenkinek meg van a maga feladata. Van rádiós, felderítő, medic, sniper, lövész. Tagonkénti bontásban a következő:

Csapattagok (aktív)

  • Cardlin: Fegyver: Bar-10, shootgun (M56) Felderítő
  • Feca: Fegyver: M4 Rash, Glock 18C Rajparancsnok
  • Izom: Fegyver: Scar-l, KJW M9 lövész, Medic
  • Johny: Fegyver: M14 EBR, Glock 32c Lövész
  • Lotrex: Fegyver: S24 , ak74, TM Hi-capa 5.1 Sniper
  • Mul: Fegyver: M4a1, P 226 Rádiós

Inaktív:

  • Flooder: Fegyverzet: M-249 Géppuskás
  • Grindcore: Fegyverzet HK-416 Lövész
  • Tanya: Fegyverzet: G-36c Lövész

prometeus

Melyik típusú –szervezésű Airsoft eseményeket kedveltek?
Elsősorban az olyan típusú rendezvényeket kedveljük, ahol nagy szerepet kap a feladatok megoldása. Valahogyan minket az esztelen lövöldözés nem vonz, jobban szeretjük a nehezebb feladatokat. Nagyon szeretjük a Hit and run, illetve felderítős, elfoglalós játékokat.

Az elmúlt időszakban mi az amit kiemelnél a csapatoddal kapcsolatban?
A legfontosabb, hogy a csapat folyamatosan fejlődik. Egyre összeszokottabbak vagyunk, mindenki tudja a dolgát. Olyan emberek alkotják ezt a csapatot, akik jó pár éve benne vannak ebben a sportban

Milyen fegyvereket használtok? Van olyan típus ami a csapatra jellemző?
Sokfajta fegyverünk van, de a nagy többség az M-szériás fegyverzetet és azok kiegészítőit rendszeresítette. Ez nagyban megkönnyíti a tár kompatibilitási problémák leküzdését.

Miért pont ez a ruházatot választottátok ki? Nagyon egységesnek és jól felszereltnek tűnik a csapat.
A csapat ruházata kétféle egyenruhára és azok kiegészítőjére lett rendszeresítve. Ez a Multicam, és a Marpat ruházat. Ennek csupán az álcázás és a különböző terepviszonyokhoz való alkalmazkodáshoz kellenek

Melyik a kedvenc pályátok és milyen érdekesség található, meg ami miatt kedvenc lett?

Egyértelműen a csapat kedvenc pályája az Érdi pálya. Ez a pálya szinte mindig más és más. A nagy kiterjedésű erdő miatt, teljesen jól lehet észrevétlenül haladni. A növényzet szinte minden héten változik és a pálya területe óriási. Vannak benne magas dombok, tisztások, és minden, ami kell