Szervezők:

-Tóth László

-S.O.D

-H.R.S.E

OF_4

Forrás: Ábrahám Gábor

 

Helyszín Árpádhalom

 

 

Dél Alföldi régióban elindult első játékával az Operation Freedom a játék alap felállása és története a Szövetséges oldalon és a Tálib faluban játszódott le a faluban élők hétköznapiasságából felkavarodott gyors események a szövetséges katonák megjelenésétől kezdődve.

A játékon való részvételélt a jelentkezők egy-egy játékkal illetve kisebb plüss állatokkal léptek be a területre mindezt adományozva az Árpádhalmi Gyermek Jóléti Szolgálatnak amit a gyerekek karácsonykor kapnak meg egy ünnepség keretében.

Forrás: Ábrahám Gábor

Forrás: Ábrahám Gábor

Egy rajparancsnok szemszögeiből nézve: Ábrahám Gábor

OF_1

Forrás: Ábrahám Gábor

Egyszer csak elkezdődött minden , nem tudtuk mire számítsunk az Alpha, Bravo, Charlie, Delta-val megkaptuk a parancsnok úrtól az eligazítást a sorakozó után.

A táborunkat el kellett érni és tudtuk azt hogy senkinek nem eshet baja hiszen szükség van mindenkire a feladatunkat így hajthatjuk végre , mindeközben a tábor elérése közben a helyi lakosság kíváncsiskodóan néztek ránk még ha lefegyverkezve is meneteltünk. Parancsnok úr érkezésével mindenki meg kapta a feladatát Alpha raj őrségre lett küldve, Bravo járőr, Charlie készenlét, Delta pedig pihenővel kezdte a tábori életét… ahogy telt múlt az idő jelentést kaptunk hogy tűzharc alá keveredett raj kivonást kér a területről készenlétben álló raj pedig mihamarabbi érkezéssel segítséget nyújtott….

Életet nem vesztve vissza kerültek a táborba. A parancsnokunk magához hívatta a raj parancsnokokat, majd eligazítást tartott, nem is gondoltuk volna hogy a lakosság idáig el fajul hogy a járőreinkre támadjanak! A járőrözés kötelezően folytatódott mindezek alatt a felderítőket küldtek a táborból nem mondhattak semmit , nem tudhattunk semmit egyszerűen csak el hagyták a táborunkat..OF_3

Ahogy a lakosság egyre többet látta a szolgálatban lévő járőröket kezdték azt érezni, hogy nincsenek biztonságban, és így egyre többen kezdtek meg jelenni a tábor környékén is, ami egyre nyugtalanabbá kezdett válni és gyanúsabbá.

A helyi lakosság tüntetni kezdett, az őrségét meg duplázva igyekeztünk elérni azt hogy ne közelítsenek hiszen az előírások betartásához nekünk is igazodni kellett, hangos bemondóval fel lett szólítva a tömeg hogy hadják el a tábor területét és vonuljanak vissza a faluba a problémák elkerülése végett, hisz nem rossz szándékból mentünk az országukba, miközben az utasítások el hangzottak egy közlegény fel szólalt

hogy egy ipse kezében „kézi gránát” található!!

Azonnali intézkedés és üvöltés kerekedett a felszólítás érdekében hiszen egy gyermekről volt szó de ahogyan a tömeg hagyta el a tábor zónáját a gránát is el hagyta a gyermek kezét, a táborban kisebb sérülésekkel meg úsztuk a gránát érkezését, de viszont a gyermek és a falu lakosságából 4 fő életét vesztette.

Még mielőtt el jött volna az este a csapataink vissza lettek vezényelve , Alpha Bravo, Charlie Delta felsorakozva várta az elöljárót, eligazítás után kaptunk 5 percet a felszerelés utánpótlásához , majd a falu felé vettük az irányt hogy békét teremtsünk a falu lakói és a szövetséges haderő között.

 

 

 

 

 OF_6

Facebook-os vissza jelzések név szerint:

 

OF_2K.Norbert

“Sziasztok!Ez volt életem első Airsoft játéka és nagyon élveztem köszönöm szépen a szervezőknek, a táliboknak, a katonáknak és persze elsődlegesen a kecskéknek Szervezőknek gratulálok nagyon jó volt

Köszönöm a lehetőséget még találkozunk “

 

 

F. Zsolt

“Sziasztok, szeretném megköszönni a játékot a szervezőknek és minden résztvevőnek, nagyon jól éreztem magam! Korrekt volt minden, bízom benne, hogy lesz még sok hasonló játék itt a régióban. Külön köszönet a Charlie rajnak, jó műveletek voltak srácok, szerintem eredményes kis formáció jött össze!

Az éj leple alatt sajnos angolosan távoznom kellett ezért elnézést is kérnék.

Jó pihenést mindenkinek!

Flash.”

 

 

N. Sanyi

“Helló mindenki!

Kiváló pálya, abszolút kiváló kivitelezés. Maximális respect a szervezőknek! Nagyon jól éreztem magam, mindenkinek köszönöm a játékot!

Fegyver-kamerás felvételek hamarosan…

Delta-raj pk. “

Folytatás hamarosan…

Szerkesztette:

Nujen

Várunk vissza mindenkit, hamarosan egy jó kis napról számolunk be!