Kedves Olvasónk, Airsoft kedvelő társunk,

S.O.D

Következzen egy újabb csapatbemutató, ami nagy örömömre szolgál (mivel hiszem), hogy így több emberhez el tudjuk juttatni az információt kicsit jobban megismerhetjük egymást.

Egy nagyon jó kezdeményezés indult meg az egyik közösségi oldalon, ahol a dél-keleti országrészben található csapatok segítik, megismerik egymást és mi is szeretnénk teret adni ezeknek a csapatoknak, remélem minél többen csapat jelentkezik majd akiket be tudunk mutatni az olvasóinknak világszerte. Következzen a S.O.D vagy hosszabb nevén a Special Operation Division!

 

2013 telén ismerkedtünk meg az airsoft replikával és vonzott a dolog, hogy valós helyzetekben kipróbáljuk szerzeményeinket. 2014 tavaszán létrehoztuk baráti körünket (Special Operation Division) S.O.D néven.Kezdetekben az ismeretségi köreinket próbáltuk bővíteni és ekkor ismerkedtünk meg a H.R.S.E tagjaival akik be vezettek a játék igazi világába. Legelső játékunk Kecskeméten volt ahol kaphattunk ízelítőt mind CQB és mind az erdei harcmodorból.Ez a játék döntő volt volt a csapat számára hiszen sok barátot szerezhettünk magunknak. A többi csapatot látva mi is elindultunk egyfajta militarizált irányba, hogy élethűbbé tegyük azt a játékot amit űzni szeretnénk.

S.O.D

Forrás: S.O.D

 

Az airsoft mint téma mindennapossá vált a számunkra.Ilyenkor megbeszéltük a csapat céljait. Felállítottunk egy rajt és szétosztottuk a szerepköröket amik alkalmanként változnak:

  • Ábrahám Gábor kapta a raj pk. helyét,
  • Török Zsolt kapta a sniper,
  • Szabó Martin (Csumi) spotter,
  • Ribárszki Marcell támogató szerepkört kapott.

Emellett a csapatnak vannak tiszteletbeli tagjai is akik szabadidejüktől függően érkeznek a csapattal játszani név szerint Juhász Zoltán, Ábrahám Dániel, Antalfi Orsolya.

S.O.D-55

Forrás:S.O.D

Természetesen inkább baráti csapat vagyunk, mint egy hierarchikusan felépülő szervezet. A csapat létrehozásától számítva nem sok idő kellett ahhoz, hogy megpróbálkozzunk egy saját magunk által szervezett játék megszervezésével.Csongrád megyében Árpádhalmán tűztük ki a csapat székhelyét és itt is rendeztük életünk legelső saját rendezésű játékát, nem volt egy nagy játék, mind össze 28 fős részvétel volt, de nagy meglepetésünkre jelen voltak olyan csapatok is akikre azelőtt is felnéztünk.

SOD_4

Forrás: S.O.D

Velük a mai napig nagyon jó baráti viszonyban állunk mind a harctéren és mind a “civil” életben.Jelenleg a csapat Woodland felszerelésben játszik de mindez az közel jövőben változni fog, hisz mind minden csapat mi is elértük azt hogy egy egyesített öltözetünk legyen.

A játék szervezése közben felmerültek olyan problémák amik a civil tudatlanságból fakad, ezért a csapatunk elhatározta, hogy mindenféle módon igyekezni fog az airsoft népszerűsítésével foglalkozni. Szerencsére számos program elérhető volt számunkra ahol megjelenhettünk és bemutathattuk, népszerűsíthettük a sportot. Rendezvényeken való részvételünket a szentesi laktanya nyílt napján kezdődött.

Gyereknapokon boldogíthattuk az apróbb fiatalságot illetve a kíváncsiskodó szülőket akik tartózkodva álltak oda az asztalhoz és úgy vélték, hogy ez a tevékenység nem az agresszióhoz köthető, hanem inkább egy csapat összhangot erősen építő, becsületes emberekből álló, sportnak nevezhető kikapcsolódás.

Megmutathattuk magunkat az árpádhalmi falunapon is és a nagymágocsi jótékonysági napon, legutóbb jelen lehettünk és bemutathattuk a folyamatosan bővülő gyűjteményünket a Szegedi Ifjúsági napokon is ahol több száz fiatal és idősebb korosztály is megfordult a sport iránt és szeretettel hallgatták a kisebb történeteket és magát a sportot, ezért külön köszönet (Tóth László /Killer Kaller/ Crusaders).

 

A közel jövőre tekintve igyekezni fog a kis csapatunk kisebb-nagyobb játékokon meg jelenni hisz mindig jó újabb emberekkel, csapatokkal megismerkedni és tartani egyfajta kapcsolatot ami a mai világban nem egy sűrű dolog a “civil” életben sajnos, ha a Magyar Airsoft közösség érdekeit nézzük további tervei vannak a csapatnak az airsoft népszerűsítésével kapcsolatban is hisz ez is fontos tényező az utódokra nézve!

 

Első nagyobb létszámú játékunk az Operation Freedom közös szervezéssel Tóth Lászlóval (Crusaders) és a H.R.S.E-vel amivel igyekszünk a DAK részére lehetőséget nyújtani a későbbiekben is LARP, Millsim játékot is.

 

Elérhetőség:

 

Ábrahám Gábor raj pk : Tel: +36/30 7312806

sodarpadhalom@freemail.hu

 

Írta: S.O.D

Szerkesztette: Nujen

 

Várunk vissza mindenkit!