Kedves Olvasók, Kedves Airsoft kedvelő sporttársak,

 

Az előzetes sorozat következő rendezvénye a Bomb Patrol ami 2014.09.12-13-14-én lesz megtartva Monorierdőnél, ami egy teljesen új és egyedi pálya.  Az előző részben a Bombák földje 6-ról írtunk, valamint az 1. Sniper találkozóról.  Folyamatosan fogjuk frissíteni az információkat a következő héten ezekről az eseményekről is, szóval érdemes követni minket.

bp_1

 

Maga a Bomb Patrol egy új játéksorozat első rész lesz, amit évente csak egy alkalommal szerveznek majd meg a szervezők. A játék LARP elemekkel bőven ellátott, egyedi rendezvény, közel három napon keresztül. Kezdetben kicsit szkeptikusan fogadtam magát az ötletet és a koncepciót is, de aztán ahogy többet és többet tudtam meg magáról a történetről, s a szervezők céljairól, egyre jobban a „rabjává” váltam, válok.

Most azt hiszem, vagyis inkább azt érzem, hogy ez az a rendezvény, amin ott kell lennem, és nem hagyhatom ki. Ez olyan érzés amikor motoszkál egy gondolat, hogy nem szabad kihagyni, ott kell lenni, mert nem lesz másik ilyen. Amikor egy nagy dolognak szeretnék a részese lenni, valami olyannak, amiről évekig lehet beszélni, ez nekem olyan mint a Kobzos szervezésében a Doomsday volt, egy életre szóló élmény amiről még az unokámnak is fogok tudni mesélni. Most is nehéz ezt megfogalmazni, de talán sikerül egy kicsit bemutatni miért is gondolom így…

bp_2Regisztráció:

Maga a regisztráció a Bomb patrol oldalán lesz, ami ma (2014.08.03. 20 óra) este fog megnyílni mindenki számára. Az első száz (100) regisztráló kedvezményesen teheti meg ezt. Szerintem maga az összeg három napra nem sok, sőt egy napra se sok. Mennyi is lenne ez(?) 4.990.-forint a három nap. A regisztráció és a beléptetés teljesen egyedi és újdonság lesz, (ilyen még nem volt) QR kód segítségével fog történni, ami lehetővé teszi a többszörös ki és belépési lehetőséget, és a regisztráció során igényelt egyedi felvarrók és pólók átvételét.

Mindenki csak 20 óra 5 perckor kezdjen regisztrálni, mert én akarok lenni az első….

A szervezőkkel beszélve azért érdemes pontosítani mit is jelent ez, hogy ki és belépési lehetőség. Végre egy olyan szervezés ami több napos, viszont akkor jövök és megyek amikor szeretnék. Mit jelenet ez, talán egy személyes példa segítségével jobban be tudom mutatni:

Pénteken kora este kimegyek mint civil és iszok egy jó teát a Hassan kávézóban, közben jót beszélgetek a többiekkel. Sétálok egyet a területen és kicsit szétnézek, mint civil nem eshet bajom, hiszen vigyáz rám a rendfenntartó erő vagy maga az IASF, szóval biztonságba vagyok… ha megéheznék akkor a két büfé valamelyikében egy hamburger biztos segítségemre lesz meg egy hideg cola. Este amikor már érzem, hogy fáradok akkor irány haza…

Szombaton IASF haderőként érkezek és a belépőkártya segítségével már bent is vagyok egy rövid „off zone” kitérőt követően, s egyből a „harcmezőn” találom magamat és indul az adrenalin bomba, itt már minden civil lépés veszélyes lehet. Figyelem majd az utat, adom az őrséget, próbálok életben maradni… Az este az IASF-nek és persze a civileknek szervezett „béke” koncertet biztosítom, hogy minden rendbe legyen, gond nélkül simán lemenjen a koncert. Aztán egy kis éjszakai őrjárat a végén, itt már kelleni fog a lámpa meg a „tracer-es fegyver”. Valamikor éjjel aztán irány haza aludni.

Vasárnap  reggel ismét a pályán, itt már csak az lesz amit a story kihoz, de BIO BB viszek, mert biztos vagyok benne, hogy egy zacskó nem lesz elég erre a napra se…

A lényeg pedig az, hogy akár egy napra is érdemes kijönni mindegy az mikor van

„Gyere akkor amikor szeretnél, legyél addig amíg szeretnél, itt a lehetőség a három nap alatt..”

  Karakterek, játékmenet:

A játékmenetről nem sokat tudtam meg, persze ez nem véletlen. Amit eddig is tudtunk, hogy lesznek „karakterek” , de ez nem azt jelenti, hogy ők fogják irányítani az eseményeket. Ahogy kivettem inkább csak teszik amit szeretnének és reagálnak azokra a dolgokra amik éppen történnek. Szerintem ez szuper lesz, mivel lesz lehetőségem összekavarni a dolgokat csak olyan céges szinten. Nem tudhatni mikor, miért történek majd a dolgok, ezt most a szervezők akarták vagy éppen valamelyik játékos színesíti meg az eseményeket.

 Néhány kép azokról, akiket már ismerhetünk esetleg:

Ju Lie a riporter, esetleg téged követ, figyeli mit teszel…

Ju Lie a riporter, esetleg téged követ, figyeli mit teszel…

bp_10

Koncert…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a softair „nagy öregjei” jó, hogy kint lesznek, ritka alkalmak egyike ez

a softair „nagy öregjei” jó, hogy kint lesznek, ritka alkalmak egyike ez

 

 

Macskákkal suttogó

Macskákkal suttogó

 

IASF

IASF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A „karakterekről” majd a jövőben lesznek információk, amik itt vagy ott lesznek fellelhetőek, de ezek beszerzése is már a játék részét képezik, szóval megint kérdéses mi az amit nekünk is elmondanak majd a szervezők.

 

Pálya:

csak a kezdeti lépések..

csak a kezdeti lépések..

Maga a pálya eddig még nem használt terület lesz, a szervezők most a Bomb Patrol játékra építik nem kis munkával. Volt szerencsém kilátogatni a pályára, a szervezők biztosítottak és szántak rám egy kis időt, hogy meg tudjam nézni mi is lesz ott. A kijutás nagyon egyszerű és közel is van (oké nekem nagyon közel) a Ferihegyi Liszt Ferenc reptérről 28 percre van a pálya ami szerintem közelinek mondható. Végig aszfaltos út van és egy száz (100) méteres szakaszon található csak murva. A parkoló hatalmas, vagy száz-kétszáz autó is elfér benne, ami még nekem nagyon tetszik az, hogy ez őrzött parkoló, vagyis nem kell aggódni a cuccok miatt. A megérkezésemet követően a szervezők körbe vezettek a pályán (megjegyzem 40 fokban gyalog… mert én kértem, pedig volt már kint egy in-game taxi is..), nem sikerült minden egyes négyzetméterét bejárni, de ez is közel két órás tevékenység volt, mert szerettem volna minél jobban megismerni a területet, hogy mi hol lesz és milyen is lesz, kicsit olyan szemmel, hogy itt tényleg lehet-e majd játszani. Azt kell mondanom, hogy nagyon klassz helyeket találtam, ahol lehet sunnyogni ,  meglepetéseket okozni másoknak.

 

A területen sok lehetőség van megvalósítani mindent, amit a szervezők vagy maga ez a játék biztosítani tud. Sokan elférnek és biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű „élete” az IASF-ben szolgáló embereknek. Itt tényleg kell majd figyelni mindenre, mert nem lehet észrevenni az esetleges csapdákat. Messziről minden olyan szép és nyugodtnak néz ki, kellemes és szép vidék tárul a szemünk elé…de közben ott megbújva várnak már ránk…

A Doki éppen szerelt valamit és nem vettem észre, pedig csak hat méterre volt tőlem. Félelmetes, hogy milyen lesz ez a hely késő este a lemenő nap fényében vagy esetleg a hajnali ködben, már csak ezért is érdemes kint lenni ebben az időben.

 

Néhány fénykép amit szerintem érdemes megnézni, persze a pálya csak most kezdett el épülni, de már azért látható, hogy itt tényleg lesz minőség és fontos szerepet kapnak majd ezek az „épületek.”

 

 

csak meg kell látni a lehetőséget..

csak meg kell látni a lehetőséget..

 

 

itt tényleg lehet horgászni...

itt tényleg lehet horgászni…

 

ez tényleg a kezdet, ezek az alapok...

a kezdet, ezek az alapok…

 

látkép, talán sokaknak majd ismerős lesz szeptemberben...

látkép, talán sokaknak majd ismerős lesz szeptemberben…

 

 

 

 

a "légierő" mindig jelen lesz... nagy élmény

a “légierő” mindig jelen lesz… nagy élmény

 

 

 Várunk vissza mindenkit, hamarosan újabb hírekkel jövünk…