Kedves Olvasók, Kedves Airsoft kedvelő sporttársak,

Az előzetes sorozat következő eseménye a 1.Sniper találkozó ami 2014.08.30-án lesz megtartva Dabason.  Az előző részben a Bombák földje 6-ról írtunk, aminek hamarosan lesz folyatása, így szerintem érdemes lesz még a héten visszatérni az oldalunkra.

Maga az esemény szerintem egyedülálló a maga nevében, mondhatni ilyen még nem volt. Az igaz, hogy volt már Airsoft találkozó az Arénában, ami szerintem kitűnő rendezvény csak sajnos nem minden évben van megrendezve (remélem valamelyik szervező segíteni egy ilyen létrehozásában..de ez másik téma). Szóval a szervezőkkel felvettük a kapcsolatot, hiszen minket is nagyon érdekel és szívesen ki is megyünk erre a rendezvényre.  A magunk részéről nagyon tiszteljük a Tengerészgyalogos Baráti Kör tevékenységét és hozzáértését, akik esetleg nem ismeri a csapatot annak érdemes tudni, hogy talán a legjobb “mesterlövész” képző csapat, elhivatottságban, példamutatásban kiemelkedőek.

Sniper_1

Persze sokan mondják azt, hogy a sniper dolga könnyű és nem is kell ehhez semmi extra tudás, csak egy puska meg egy távcső aztán kész is lehet menni. Persze az airsoft esetében már ez is használható, de amikor láttam, hogy a srácok mire képesek egy ilyen tréning után, akkor azt mondtam, hogy lehet bohóckodni lásd (veszek egy mesterlövés puskát, meg távcsövet aztán én leszek Rááámbóóóó- bim-bóóó és jól leszedem a bokrokat…) meg vannak azok a mesterlövészek akiket meg érdemes tisztelni.

A találkozóról szeretnénk majd “élőben” is közvetíteni, így már készülünk nagyon. Szóval ami lesz: “élő” élménybeszámoló, videós anyag és rengeteg fénykép…de addig is Ujj Tibor “Hawk” segít egy kicsit mi is lesz a program.

sniper_3Mikor kerül megrendezésre és hol ez a találkozó? 

A rendezvény 2014.08.30-án kerül megrendezésre Dabason a Badbone Bt pályáján (Dabas Szük utca 1.) 09.00-18-00 óráig.

Mi,mármint a szervezők kinn leszünk már hamarabb ,szóval aki akar jöhet korábban is.

Ha jól tudom teljesen ingyenes lesz belépés az érdeklődök számára, ez valós információ?

Igen ,valóban így van…a belépés díjtalan.Nem a profitszerzés a célunk ha nem a tapasztalatcsere és a jó hangulat!

Miért éppen Dabasra eset a választás?

Amikor helyszínt kerestünk akkor Tokai László(a Badbone Bt vezetője) azonnal felajánlott a pályáját ingyen ..így mi ezt elfogadtuk nagy örömmel.Persze azt sem volt hátrány hogy viszonylag mindenkinek könnyen elérhető távolságra van.és jól megközelíthető.

Nagyon érdekes ez a kezdeményezés, kitől származik az ötlet  és mikor fogalmazódott meg ?

Az alap gondolat Bánás Fajt Imi barátomtól jött, jó 1-2 évvel ezelőtt hogy kéne egy olyan rendezvény ahol összejöhetnének a ghillie használók,készítők ill a sniper stílusért rajongók,Kötetlenül elbeszélgethetnének mindenről, ami ezt az egészet körbe lengi.Idén év elején elő vettük,leporoltuk és mivel mi is jó ötletnek tartottuk ,ezért felkaroltuk és a megvalósítás mezejére tereltük a dolgot.Tudjuk ,hogy nagy fába vágtuk a fejszénket mert ilyet itthon még senki sem csinált, de így voltunk az USMC Scout sniper camp sorozattal is örömmel jelzem ,hogy jövőre ismét lesz.

Pontosan mi lesz a program, több helyen is van leírás,d e gondolom ez kezd végleges lenni, tehát aki kilátogat mire számíthat?

Maga a program kötetlen így a jó hangulat garantált.Remélhetőleg mindenki akinek van,elhozza az álcaruháját ,meg lehet nézni őket ill a gyártó/k  részéről is lesznek kinn különböző típusok.Természetesen lesz kinn többféle alapanyag is.

Mit jelent a felszerelés ellenőrzése? Erről lesz külön felvezette bemutató is? Engem ez a rész nagyon érdekelne…

A felszerelés ellenőrzése nem más,mint a kész álca ruha tesztelése,hogy valóban jól lett e felvarrva a háló és csomózva rá az anyag.Ezt be is fogjuk mutatni a kilátogatók számára,,tehát érdemes kijönni.

sniper2

Airsoft replika “fegyver” festésre is lesz lehetőség, erről mit érdemes tudni, van arra esetleg lehetőség, ha valaki kivisz (tartsa be mindenki a szállítási szabályokat!) a felszerelést akkor az kap valami érdekes színezést is?

A fegyverfestést mint opciót vettük bele a programba,Mivel úgy is sokan kihozzák a puskájukat adjuk meg a lehetőséget ,hogy egy egyedi mintát kapjon a “kedvenc”.A festést én fogom csinálni Krylon festékkel 2500.-/fegyver árban

Másik nagyon fontos kérdés, hogy ténylegesen kapunk segítséget egy álcaruha előkészítéséhez, tapasztalatok megosztásával sokat lehet segíteni? Magam részéről fogalmam nincs, hogy miként kellene sniper_4ennek nekiállni, de itt esetleg kaphatok segítséget? 

Természetesen ,hiszen pont ezért jött létre a rendezvény,hogy mindenki aki még nem csinált vagy csinált de ki szeretné kérni a véleményünket illetve azok akiket csak érdekel az álca ruhák világa, ott helyben meg kapja a szükséges információt. Ügyelünk arra ,hogy mindenkinek a legjobb tudásunk szerint tudjunk segíteni. A ruha készítés minden szakaszát be fogjuk mutatni és akár ott helyben ki is lehet próbálni ezeket.

Ahogy láttam vannak támogatok is, ezekről a támogatókról mit lehet tudni? Készülnek valami meglepetésre, esetleg meg lehet nézni egyedi dolgokat is?

Igen. A támogatóink készülnek az általuk forgalmazott termékek bemutatásával az ,hogy lesz e meglepetés részükről, na majd ott kiderül. Annyit azért elárulhatok,hogy találkozni fogunk az Ironclad kesztyűkkel, Peli ládákkal és dobozokkal illetve eredeti katonai felszerelésekkel, lesz sok érdekesség.

Mivel egész napos a rendezvény lesz lehetőség valahol valami ételt italt vásárolni? Vagy mindenki vigyen magával kellő ellátmányt?

Sajnos még nem tudtunk büfést szervezni így mindenki önellátásra készüljön.Ha közben mégis sikerül azt azonnal tudatni fogjuk.

Kikre lehet számítani akik megjelenek mint vendégek vagy mint előadok, résztvevők? Esetleg ezeket az embereket – szervezeteket honnan ismerhetjük?

Az előadók, vendégek és a látogatók ugyan azok lesznek. Hiszen mindenki elmondhatja ,hogy a saját ruháját hogyan csinálta és elmondhatja a véleményét mások álcájáról remélhetőleg sértődés nélkül.Akik viszont elmondják a lehetőségeket és bemutatják ,azok mi leszünk a Tengerészgyalogos Baráti Kör,Bánás Fajt Imre illetve még 1-2 meghívott(remélem eljönnek).

Azt gondolom, hogy ezek után nagyon sokan leszünk kint, hiszen akiket csak egy kicsit is érdekel ez a téma, most szakértőktől kaphat segítséget és olyanokkal találkozhat, beszélgethet tapasztalatot cserélhet akiket érdekel és foglakoztat ez a sniper kérdés. Szerintem kihagyhatatlan rendezvény ebben az éveben, remélem sokan leszünk….

 

 

Várunk vissza mindenkit, hamarosan egy újabb fontos eseményről számolunk be!