Kedves Olvasó,

 

egy nagyon új közösségi oldalról szeretnék beszámolni (véleményt írni), ami talán egyedi lesz vagy lehet a magyar airsoft világában. Ez az új közösségi oldal nem más, mint a fairsoft.org (ne tévesszen meg senkit .org ettől még magyar az oldal).

fairsoft.org

fairsoft.org

Miért is fontos vagy miért kell egy újabb ilyen oldal? Ez nagyon jó kérdés és én is sokat gondolkodtam ezen, de azt kell mondani (oké írni), hogy igény van erre, és igazából nincs átfogó airsoft közösségi oldal ma Magyarországon. (Persze van, mert itt a mi oldalunk, de szándékosan nem építettünk átfogó nevű közösségi oldalt, mert én a mai napig hiszek a softair.hu és a 6mm.hu feléledésébe, csak egyszer adnának admin jogot, a 6mm.hu-ra olyan élettel teli lenne, hogy csak na…oké vissza a valóságba, álmodozásnak vége.)

Szerintem minél több ilyen oldal van annál jobb, és az oldal nagyon jó. Számomra nem hozott sok újdonságot, mert a funkciók ötletek nagy része már évek óta megtalálható a mi weboldalunkon is, már csináljuk egy ideje… de az fairsoft.org szebben és remélhetőleg profibban teszi ezt majd meg mint mi…

Persze ez nem azt jelenti, hogy mi feladjuk az oldalunkat vagy dolgainkat, hiszen több ezer olvasónk van, már csak emiatt is csináljuk tovább! Mindent megteszünk (mint ahogy eddig is megtettünk mindent) az olvasóinkért és az airsoft közösségért.

Nézzük az oldalt, (vagy már hússzor megnéztem és átolvastam, de még mindig nagyon szuper!) és ez még csak a kezdet, nagy lehetőségek vannak itt…

Külső:

rendkívül jól felépített weboldalal találkozhatunk, könnyen átlátható és kezelhető. A legfelső menürészen lehet belépni és regisztrálni is. Szép grafikai elemekkel találkozunk, nem zsúfolt könnyen átlátható.

fairsoft

Forrás: fairsoft.org

A háttérkép szép és letisztult nem zavaró olvasás közben (hosszabb írás esetében a 3 emberke gyorsan eltűnik ám…) nem vonja el semmi a figyelmet az izgalmas cikkekről, szerintem jól olvasható a szöveg, eltalált a betűméret és a szín is.

Képek és a fontosabb írások/cikkek jó arányba találhatóak meg az oldalon, nem tolakodó de mégis csak ott van, segít megtalálni azt ami érdekes lehet ez nagyon jó.

Talán az egyetlen zavaró dolog a hozzászólások alsó menü része, kicsit dominánsabb mint mag a téma amiről szó van, de ez még bőven a kezelhető szinten belül marad.

fairsoft regisztráció

Forrás: fairsoft.org

Regisztráció:

a regisztráció, ami nem vesz sok időt igénybe nekem három percet vett igénybe, ebből két percet azon gondolkodtam, hogy miért kell megadni személyes adatokat, azt ki kezeli és hogyan (sajnos erről sehol nem találtam leírást az oldalon, így nem valós adatokkal regisztráltam…de ha nem tudom mi hova kerül akkor ez van…)

Kitöltöttem az adatokat és az ilyenkor szokásos e-mail öt percen beül megérkezett és tényleg egyből aktív új felhasználója lettem az oldalnak.

Belépve még letisztultabb lett az oldal és ami fontos kicsit user / felhasználó barátabb is, egyből kezelhető az üzenetküldés (ez is van működik is jól, tetszik)

Szóval könnyen és egyszerűen lehet regisztrálni.

Tartalom:

na itt igazából számomra nem sok új volt, csak a játékok de kezdjük az elején.

Aisoft:

fairsoft

Forrás: fairsoft.org

itt találhatóak a hírek, „Női szemmel” kedvenc menüm, szabályzatok , Tippekés Trükkök minden ilyesmi, gondolom ez majd még alakulni fog, érdemes belenézegetni a későbbiek során. A hírek jók és változatosak lehetnek. A “Női szemmel” érdekes rovatnak tűnik, meg kell hagyni egyre több hölgy jön ki egy-egy eseményre és egyre ügyesebbek. Szóval most ez a kedvenc rovatom, mert teljesen máshogy látható ez a sport. Tájékoztok oké megvan, érdekes főleg azoknak akik most szeretnék megismerni az airsoft világát.

Battle Tac érdekes, remélhetőleg lesz itt új is (készül a hogyan használd III. sok sok dologgal) komolyabb játékokon elengedhetetlen segítséget tud adni ez az alkalmazás, jó látni, hogy itt is külön részt kapott.

Szabályzatok alatt megvan inden ami kelleni fog, aki most kezdené el az egészet itt egy helyen megtalál minden fontosa szabályt vagy leírást ami kelleni fog.  A MASZ 2015 még nincs kint, de talán ennek az az oka, hogy nem készült el (nem küldtem még el nagyon senkinek, de kész van….de minek?)

Boltok és Szervizek:

rengeteg üzlet és webshop található felsorolva külön a Magyar, EU, Ázsia, Egyesült Államok talán ez segítség (én akkor is csak olyanokat fogok ajánlani akiket ismerünk és van tapasztalatunk) Szerintem esetleg egyszer érdemes megnézni mindenesetre.

Airsoft piac:

lehet rendesen csencselni nem lesz ez itt gond, előnye tényleg az, hogy nem a facebook csoportokat kell nézegetni, meg külön fórumokat, hanem itt egyhelyben megtalálható lesz minden. Működést nem ismerem még (nekem nincs eladó cuccom, és eddig még más se tett fel semmit), de biztos vagyok benne, hogy ez a rész nagyon kedvelt lesz…

fairsoft játékok

Forrás: fairsoft.org

Játékok:

a leghasznosabb része az egész oldalnak (bár nem tudom eldönteni, hogy most akkor itt kell jelentkeznem egy játékra vagy még mindig a softair.hu oldalon). Külön térképen megvan néhány pálya térkép segít abban is, hogy ha nem találnám meg akkor a google segít ebben is. Hasznos része az oldalnak, remélem bővülni fog. (K.I.A részről kiteszik remélem Bodoglárt is)

Az éves játéklista az ami talán a fő motorja lehet ennek az egész közösségi oldalnak, sok rendezvény és játék tehető fel akár egy napra is, de valahogy mégis átlátható marad. Szuper! Persze játékot-rendezvényt is ki lehet írni, de előtte jogot kell ehhez kérni az adminisztrátoroktól (na igen tudom, most jönnek a kommentek, hogy láttunk már ilyet stb… de bízzunk abba, hogy jók az adminok, és mindenki egyenlő lesz… stb)

Ami nagyon tetszett az pedig a jelentkezés a játékra egyszerű dolog és egy gombnyomásra megvan, és látható mikor tettem meg hova jelentkeztem , szóval minden ami fontos. Az külön jó,, hogy ha softair.hu oldalon van kiírva a rendezvény, akkor link segítségével már ott is vagyunk.

Ez a modul tuti lesz, szerintem néhány héten belül lesz fent saját csak itt szervezett esemény is.

fairsoft játéknaptár

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Közösség:

Egyesületek, szinte fent van az összes egyesület elérhetősége és fontosabb információi is, már ahol van, de biztos vagyok benne, hogy idővel meglesz minden.

Csapatok, nagyon szép nagyon jó. Tényleg itt érvényesül a szép grafikai megoldásokat tartalmazó oldal (a mi oldalunk nem támogatja, megnézem a mi oldalunkat és ezt akkor nem a miénk a szebb, jó látni, hogy szépen megvan csinálva, konklúzió: költeni kellene az oldalunkra sok-sok pénzt és lenne ilyen jó)

Szóval lehet a csapatokat regisztrálni, aki teheti szerintem tegye meg (igen tudom, nekünk is van ilyen kezdeményezésünk, aki gondolja küldje el nekünk is, mi hálásak leszünk érte) egyszerűen megtehető az oldal bal oldalán kell a modult kiötleni és 2 perc alatt megvan. (nem csináltam meg, már ott volt, köszönet annak aki megtette)

Aztán találtam olyat amit nem is vártam ez nem más mint a fairsoft lényege, engem ez győzött meg a regisztrációról és a közösség építő szerepéről (ha csak mese lesz az egész, akkor megszívtam)

Idézet:

„Fairsoft Önkormányzat

Számít a véleményed, számít a szavazatod, Te döntessz!

Felhasználóinknak beleszólása van működésünkbe. A weboldal funkcióval, felépítésével, sőt a Fairsoft weboldalon felelős pozicíiót betöltő személyekkel kapcsolatban is bárki szabadon tehet javaslatot, közölhet kritikát. Amennyiben egy probléma többeket is érint, szavazással dönthet a Fairsoft közössége a megoldás módjáról. Személyi kérdésekben is a közösség dönt, a moderátorok és szerkesztők esetében. A weboldal szerkesztői rendszeresen kikérik a felhasználók véleményét minden fontosabb a weboldal funkcióit és tartalmát érintő változás esetén. „

Az idő ezt eldönti, de a szándék nagyon nemes és jó!

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Összegzés:

kellett már egy ilyen oldal, sajnos a 6mm.hu nem áll most a helyzet magaslatán a softair.hu meg nem lépet vagy nem is akart, vagy ez lesz helyette ki tudja. Hasznosnak nagyon hasznos lesz és remélem minőségi írásokkal, véleményekkel és rendezvényekkel lesz teli, új irányt vagy új távlatokat nyithat a magyar airsoft közösségnek.

Aki teheti regisztráljon és használja ezt az új közösségi lehetőséget!

 

Szerző: Nujen

Forrás: fairsoft.org

 

Várunk vissza mindenkit