Kedves Olvasó,

egy nagyon jó kezdeményezésről szeretnénk ismételten beszámolni( igazából teret adni másoknak is és főleg más íróknak is a mi oldalunkon). Hiszünk abban, hogy sokan olvassák az oldalunkat akik számára fontosak az ilyen kezdeményezések. A DAK-ot kicsit közelebbről is érdemes megnézni, (terveink szerint) ebben az évben sokat lehet majd olvasni róluk itt az oldalon…

Nagy szerencsénkre a sport, a hobbi, amit előszeretettel űzünk a hétvégéken egyre ismertebb és egyre többen csatlakoznak ehhez a nagyszerű játékhoz az ország minden pontján (természetesen az airsoftról van szó). Így van ez a Dél-magyarországi területen is.

Pacific | D'Ark Hardy
Az évek során, ahogy egyre messzebb merészkedtünk a játékokért újabb és újabb csapatokat ismertünk meg és arra jöttünk rá, hogy számos csapat tevékenykedik a régiónkban.

Ráébredtünk, hogy ha szélesítjük a „látótávolságot” és nem esik terhünkre egy kicsit több autókázás, akkor megszűnnek a játékmentes hétvégék. 50-60 km-es körzetben minden hétvégére jut legalább 1-2 játék, de néha több is rendezésre kerül. Természetesen van országos szintű airsoft fórum, ahol minden nagyobb játék regisztrálva van, de mi néha egyszerűbb, kisebb, akár félnapos „tanglira” vágyunk, ahol a társaság szinte baráti és rengeteg az ismerős arc.

Így hát 2013 őszén úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk segíteni ennek a kezdetleges közösségnek a kialakulását. Természetesen napjainkban a Facebook a legnépszerűbb közösségi oldal, így nem bonyolítottuk a dolgot külön fórummal (valamint a tapasztalat azt mutatta, hogy korábban a fórum nem vált be), csináltunk egy egyszerű csoportot Délmagyarországi Airsoft Közösség néven és megpróbáltuk benne összeszedni a környékbeli játékosokat, csapatokat.

A kezdeményezés viszonylag sikeresnek mondható, mivel 10 csapat írt ismertetőt magáról. Ezen felbátorodva a bemutatkozó csapatok úgymond vezetőit meghívtuk egy személyes találkozóra, amire 2014 január végén sorkerült.

DAK-találkozó 2014
A találkozó napját sikeresen kitűztük az első hóeséses napra, de ennek ellenére 7 csapat képviseltette magát. Persze nagyjából már ismertük egymást, de ennek ellenére még is volt egy kis izgalom, hogy mi sül ki a dologból.

A megbeszélésen több téma is felkerült, amivel segíthetnénk a játékok szervezését és magát a közösséget. A fontosabbak csak vázlatosan:

  • Nagyobb játékok időpontjainak összehangolása
  • Szervezett közös utazás távolabbi játékokra
  • Adatbázis létrehozása (csapatok, tagok, pályák)
  • Játékszervezés
  • Dress code stb.

Az adatbázison már nagy erőkkel dolgozunk és egy regionális játéknaptár is kezd kibontakozni. Ezek idővel megosztásra kerülnek.
Mind amellett, hogy több hasznos dolgot megbeszéltünk, leraktuk valami új dolognak az alapját. Nem volt ellentét vagy civakodás, a hangulat baráti volt és arra jutottunk, hogy érdemes lenne további találkozókat tartani, akár negyedévente, amíg megerősödik ennek a közösségnek az alapja.

Mit is szeretnénk ezzel elérni? A válaszért (engedély nélkül) idézném az egyik csapat vezetőjét:

Köszönjük még egyszer a meghívást a mai napra és örültem, hogy így egybe láttam ennyi embert, aki csak azért utazott és jött össze, hogy egy közös célért dolgozzon. Hozzátegyen, ahhoz a célhoz valamit, ami közösen fogunk elérni. Én hiszek bennetek és azokban a csapatokban is, akik nem tudtak eljönni.

A csapatom támogatni fog minden ehhez hasonló megmozdulást. Abban hiszek, hogy amit a K.I.A. elkezdett a mellett ki kell állni, mert ha mi nem, akkor senki nem fog. Hogyha meg senki nem fog maradunk ott ahol vagyunk. A cél az, hogy itt a Dél-Alföldön legyen normális, kulturált airsoft közösség.

Hogyha ez megvan, hiszem, hogy lesznek jó, színvonalas (bár azok most is vannak) és “nagy” játékaink! De ahogy ott is mondtam, ehhez minden csapatnak (aki akarja) hozzá kell tenni. Kisebbet, nagyobbat, de hozzá kell tenni. Egy csapat hiába akarja. Sajnos az kevés. Minden tiszteletem a tiétek (K.I.A.), de ezt ugye egyedül nem lehet elérni. Ehhez kelletek mind, akik ma ott voltak és még lehet, hogy így is kevesen leszünk.

De meg kell próbálni, és ha már csak mi összefogunk lesz egy olyan társaság, amire az emberek fel fognak nézni. Példamutató összetartást fognak látni és ez jó. Összegezve örültem, hogy ma ott lehettem veletek és elindítottunk valamit. Valami, ami jó és nemes.”
Természetesen a közösség „határai” és formája még nem tisztult le teljesen, de idővel kialakul.

Nagy örömmel fogadjuk a további környékbeli csapatok és magányos harcosok csatlakozását a „mozgalomhoz”, hogy minél több játékost összefogjunk és egy nagyszerű, baráti, airsoftos közösséget alkossunk a régiónkban.

A Délmagyarországi Airsoft Közösség Facebook csoport elérhetősége.

Csiga
Kiskunmajsai Airsoft Egylet

Szerkesztette: Nujen