Az első része itt található…

folytatás (megtörtént események alapján, de a leírás a fantázia szövevényes világa)

DI2009A táborba érve ami egy fenyvesben rejtőzik meg hatalmas tömeget pillantottam meg, mind örmény mind tenni akar valamit. A parancsnok egy tekintélyes ember benyomást kelti mindenki figyeli amit mond és azt is tesz amit mond. Meglepő, hogy egy civil milícia ennyire jól szervezett legyen. Ami még meglepő, hogy olyan technikát alkalmaznak amit csak a nagyon fejlett országok haderői.

Battle Tac rendszernek nevezik ami segíti az önkéntesek mozgását sőt még a kommunikációt is. Néhány perc alatt 3 nagy erőre oszlanak az emberek és mindenkinek megvan a feladata. A volt szovjet erők itt hagytak a területen három rakétát amit meg kell keresni, persze senki nem tudja pontosan mit is kellene keresnie és azt se, hogy hol lehet. Információk szerint az Azeri erők már közelbe járnak így az egyes egység keletre a kettes északnak veszi az irányt.

DI2007

Néhány tíz perc alatt komoly összecsapások alakulnak ki a város területén (1-8-9 épületek) mind a két oldalon több tíz ember csap össze és alakul ki komolyabb állóháború. Nehezen tudok csak átjutni a vonalakon, szinte minden bokor mögött van valaki (a valóságban csak egy területen koncentrálódik az események sorozata).

Hosszú séta következik kihalt területeken át, egy Azeri raj aki hatalmas aknavetőket cipelve jelenik meg az egyik úton, kicsit megkésve vesznek észre de talán így jobb is én is el tudom kerülni őket. Mondhatnám, hogy egyedül üldöztem el őket, de gondolom a parancs szerint nekik a tüzérségi támogatás lehet a feladatuk.

DI2016

DI2012

Hozzávetőleg harminc perces lopakodást követően megtaláltam az Azeri erők parancsnoki állásást, ha most örmény önkéntes lennék akkor gyorsan véget lehetne vetni ennek a konfliktusnak, hiszen csak a parancsnok van egyedül itt… ilyet se láttam még.

DI2047

Néhány kérdést sikerül megbeszélni és irány vissza a frontra a helyzet változatlan. Még mindig a városban zajlanak az események (1-8-9 épület) itt már van tüzérségi támadás is (nagyon jó szerkezeteket hoztak Tomekk ék, iszonyat jól szólnak és látványosak is…)

Az utamat folytatom vissza az örmény erőkhöz, hogy végre meglegyen a riport a parancsnokkal…ha életben leszek még jelentkezem…

DI2064