DG1967

Az évadzáróhoz tényleg korán kellett indulni, hiszen Veszprém nem a sarkon van, de már most érzem, hogy nagyon megérte eljönni idáig. Remek nap lesz ez és tényleg jó évet zárhatunk.

Maga az út igen izgalmas volt a reggeli ködös időjárás miatt, volt olyan útszakasz ahol csak 40 km tempóval lehetett közlekedni. Amint elértük a várost (Veszprémet) kisütött a nap és remek időnk lett,10 C fok napsütés és szélcsend, szóval minden adott volt.

Igazán időben érkeztünk meg, bár nem mi voltunk az elsők. de már vagy 60 ember volt aki készülődött sőt voltak olyanok is akik már fél kilenckor teljesen felkészülve várték a kezdést. Bár itt meg kell jegyeznem, hogy sajnos voltak olyanok akik kicsit később érkeztek, de gondolom az útviszonyok miatt késtek el. A parkolóban nem sok hely marad, talán 10-30 autó az ami még elférne itt, aztán totálisan teli lenne.

DG1972

A létszámhoz képest a regisztráció és a „kronó” nagyon profin megvolt szervezve. Miként is zajlott ez? Két ember kronózott és négy fő pedig regisztrált és ez most nagyon ment. Mindenki kapott egy kis ajándékot a térkép mellé és segítséget mit hol talál meg. A kicsit későn érkezők miatt csúszott húsz percet az eligazítás, de legalább rövid volt és lényegre törő, minden elhangzott ami ilyenkor szokásos mire kel figyelni, mik a pálya határai, ki melyik oldalon van milyen ruházat hova való és persze az is, kinek ki a parancsnoka.

  DG1980

Ami szeretnék nagyon kiemelni az pedig a hagyományos pezsgős köszöntés és “koccintás” ami már tavalyi évadzáron is egy rendkívüli jó kezdeményezés volt. Jó ezt látni az ilyet és főleg, hogy részese is lehetek ez minden megér…

  DG1982

A fő rádiócsatorna kiosztás is megtörtént, mi (KARABAKH ÖRMÉNY VÉDŐI) 5-8 ig tartó tartományt kaptuk. Oké elméletileg független tudósító vagyok, de a ruházat miatt ide sorolnám be magamat…

DG1988

Az Azeri erők pedig 1-4 csatornák valamelyikét használják, majd biztos elkapnak (igen tervezem harminc percen belül, hogy elkapjanak, remélem meg is teszik…)

Délutánra sikerült az Örmény parancsnokkal megbeszélnem egy rövid kötetlen beszélgetést, és kicsit talán több részletet tudhatok meg a mai nap eseményeiről is…

Folytatás hamarosan ….