Tisztelt Olvasó,

Következzen egy újabb csapatbemutató, ami nagy örömömre szolgál (mivel hiszem), hogy így több emberhez el tudjuk jutatni az információt kicsit jobban megismerhetjük egymást.

Egy nagyon jó kezdeményezés indult meg az egyik közösségi oldalon, ahol a dél-keleti országrészben található csapatok segítik, megismerik egymást és mi is szeretnénk teret adni ezeknek a csapatoknak, remélem minél többen csapat jelentkezik majd akiket be tudunk mutatni az olvasóinknak világszerte.

Következzen akkor a G.E.A.C

Csapatunk 2009.junius 19.-én jött létre. Akkoriban még csak valami hobbit akartunk találni melyre nem ununk rá egyhamar. Ezt meg is találtuk az AirSoftban. Mivel itt nem csak monoton a műveletek sorozata és ugyan azt csináljuk folyamatosan. Egyszerűen fogalmazva VÁLTOZATOS!

image (Hiszen itt van darálós játéktól kezdve a nyugis mesterlövészes, a nagy létszámú háborús, kis létszámú taktikai szimulációkon át minden amit az ember el tud képzelni, valamint külön épület harcok, erdei terepes harcok, lövész árok harcok. Sok fantasztikus terepen, időben és történelmi eseményekben való újra játszások/szituációk melyek színezik a történeteket/játék meneteket. Ezek néha fantasztikus látványt tárnak az ember szeme elé a legváratlanabb pillanatokban is.)

Csapatunk azért kapta ezt a nevet mert a csapat parancsnokának a szirti sas az egyik kedvenc madara és ennek tiszteletére. Egyszerűen a Golden Eagles nevet kapta később át lett Golden Eagles Airsoft Teamre keresztelve de, ezt túl sablonosnak éreztük főleg a Team szót. Mivel akkoriban egy 21 fős csapat volt a cél ezért 2010.junius 05.-én már a Golden Eagles Airsoft Corps nevet kezdtük el használni. Majd ennek rövidítését a G.E.A.C. (ejtsd: dzsiék )mozaik szót mely szerepel minden tag ruházatán.

A csapatunk bölcsője egy Magyarországon található Csongrád megyei település Ruzsa. Ebből adódik ,hogy csapatunk fejesei Ruzsaiak. Viszont nem csak Ruzsaiból áll össze az egész csapat mivel vannak itt Szeged, Magyarcsanád, Ásotthalom derék harcosai közül is páran. Kik tökéletes összhangban tudnak együtt működni.

Csapatunk rendszere: Ezen rendszer egy alap pont rendszer. Egyszerűen: lehet bizon

G.E.A.C

yos dolgokért pontot kapni és ezt el is lehet veszteni. Aki 10 pont alá kerül nem tag többé. 12.000 pont 1 csillag. Az akinek több pontja van arra érdemes hallgatni! Ezek szerezhetők kitüntetés formájában is.(ami szavazás útján történik előre adott kategóriában).

Felépítés: A csapat jelenleg is alakuló egyedi rajokból áll azon belül tűz párokból jobban lebontva egyéniségekből melyeknek más a specialitása. Rajainknál kötelező a megszabott ruházat mely rajonként más-más. Ettől független ugyan az a csapat. Összesen 4 rajt hoztunk létre. Ezen rajok fejenként 4-4-4-4 emberből állnak össze. A rajok specialitásai harc modorukból, területi, helyszíni és felszereltségi fokozatokban is megjelenik. Ebből adódik az, hogy egyes rajokat lehet mindenhol alkalmazni még másokat csak bizonyos területeken pl.: épület harc, erdei terep stb…

A 4.-ik raj kizárólag azt a célt szolgálja ,hogy hölgy tagok töltsék be mind a 4 posztját. És bizonyítsuk létre lehet hozni egy olyan osztagot mely professzionálisan helyt tud állni egy harctéri szituációban még akkor is ha csak nőnemű tagjai vannak! Ide természetesen folyamatosan várjuk a jelentkezőket!!

 

Hierarchia: adott az első raj, itt található a főparancsnok a 1. támogató 1. agresszor és az 1. medik. Ők szavazati jogban előrébb állnak mint a többi játékos(pontszámoktól független!) a csapatban mivel ők az alapítók. A csapatban található még 3-om rajparancsnok. Mindenki alá 3-3-3 ember tartozik. Így jön ki a 4. Egy táblázat ,hogy jobban meg lehessen érteni: (árnyak>> üres helyek a csapatban)

Csapat logó: Ez a logó először egy szirti sas körvonalait ábrázoló rajz, mely egy szúró vágó eszközt tart a karmaiban és így szárnyal a világban. Ez bele lett helyezve egy MH pajzs alakú felvarróba amely arany szegéllyel rendelkezik.

Az első csapat logó ezen a néven

csapat_01

Ezt 2013 augusztusában meg változtattuk fekete alapon ugyan ez a sas maradt de, már nem csak a körvonalai látszanak – mert megjelent a Golden Eagles az Airsoft-os világ küszöbén és már nem csak a háttérben fog tevékenykedni.– Ez bele került egy normál pajzs alapba. És már szerepel rajta a G.E.A.C. felirat is. A felvarrót csak is a már 4 éves csapatmúlttal rendelkező tagokon lehet látni. A többieken csak a mozaik név szerepel a 4.-ik év betöltéséig.

A második csapat logó

capat_02

Egy kis siker élmény a csapat első komolyabb bevetéséről! (Stickman)

csapatEz az eset 2013 július 13.-án történt Ásotthalmon. Egy számunkra teljesen ismeretlen pályán harcoltunk először abban az összeállításban és rendszerben melyet jelenleg is használunk. A feladatunk teljesen egyszerű objektum megszerzése, valamint biztosítása volt túszok ejtése nélkül. A játék elosztása 7 védő automata fegyverekkel. 5 támadó melyben 2 springer fegyver van.

Ez viszonylag lehetetlen feladatnak tűnik más csapatoknak – és számomra is eleinte, mikor 7 ember totális védelmet alakított ki az objektum körül.- viszont mikor a célt pontosabban körbe jártuk azonosítottuk a lehetséges behatolási pontokat. És az ellenség gyengébb pontjait a védelmen. Rögtön cselekedtünk! Megosztottuk az ellenséges erőket úgy ,hogy a behatolási pontot minél kevesebben figyeljék.

Mikor ez megvolt a behatolási pontot teljesen biztosítottuk majd elkezdtük a behatolást. A többit a fantáziátokra bízom! A lényege a történetnek, hogy a túlerő ellenére az objektumot bevettük és biztosítottuk (ellenséges túlélők száma 0.). Ezek után egy váratlan dolog történt velem! Egyszer csak 2 emberke oda jött hozzám a játék után teljesen váratlanul. Majd meg kérdezték tőlem van-e a csapatomba valami féle felvétel. A válaszom igen volt de vannak feltételeink. Ezeket ismertettem velük és ezt ők el is fogadták. Az óta ez a 2 ember a szerves részét képezi a G.E.A.C. 3.0-ás rajának és nagy örömmel tölt el ,hogy mikor be vettük őket csapatunkba az egy jó döntés volt! Ugyan úgy mint az 1.0-ás és a 2.0-ás raj tagjainak felvétele!

Elérhetőségeink:

E-mail: geac1.0@freemail.hu

Tel.: Stickman (Soós Árpád): +36 30 543 9919

Gyík (Szilágyi Norbert): +36 30 570 4074

A csapatunkba kizárólag személyesen lehet jelentkezni! Jelentkezési intervallum minden év áprilistól június végéig. Hölgyeknek folyamatosan várjuk a jelentkezését!

Írta: Soós Árpád (Stickman)

Szerkesztette: Nujen