Ezzel a rövidnek nem mondható leírással szeretném kicsit közelebb hozni ezt a lehetőséget az olvasóink számára is. Nagyon hasznos és remek alkalmazásról van is szó. Kipróbáltam személyesen is, hogy tényleg használható vagy nem, és láss csodát használható.

BattleTac MilSim GPS tracking
 BattleTac

Eddig főleg papír alapú térképeket használtunk aminek voltak előnyei és hátrányai is, gondolom ezt mindenki ismeri. Ezt követően áttértünk a „Custom Map” nevezetű alkalmazásra, ami már császáron is nagyon bevált a S.E.R.V.A.L II. hadművelet alatt. Ez egy végtelenül egyszerű navigációs térképet jól megjelenítő alkalmazás de ennyi.

Aztán a 6mm.hu olvastam BattleTac –ről is és rászántam egy éjszakát, hogy minél jobban megismerjem, mi is ez miért kellene ezt használni. Sokat olvastam nézegettem és persze (meglepő lesz) gondolkodtam is (igen néha szoktam).

image Aztán Tomekk beszélgettünk erről, és a mostani WarHead 6 –on kipróbáltam milyen is. A játék fantasztikusan jó volt, akkora harcokkal, hogy az csak na..de erről majd egyszer írok. A fejlesztő is kint volt így tudtam kérdezni (igen értelmeset is, tudom ez is meglepő lehet) és az akkor már megírt cikk átgondolásra került elég rendesen, így maradt a felépítése meg néhány mondat a hat oldalból.

A következő rövid lépéseken keresztül szeretném az alkalmazást az elejétől a végéig bemutatni, már ami szerintem kell az alap használathoz (ha lesz érdeklődés, akkor a következő részben, arról is írhatók miként lehetne ezt jól használni kint a terepen). image

Mi is amire szükséged van ehhez:

a) szándék, hogy kicsit komolyabb rendezvényeken profin tudjál tájékozódni a térképen

b) szándék, hogy egy kitűnő és hatékony oldalirányításban legyen részed

c) egy mobil eszközre (telefon, tablet) Android vagy IOS operációs rendszerűek legyenek

d) 10 azaz tíz percre az életedből

 image

ha ezek megvannak akkor, mehetünk is tovább…

1.- Lépés: Regisztráció

Az első lépés, hogy regisztrálnod kell magadat a BattleTac honlapján, nem kell megijedni az oldal angol, de könnyen megtalálható a regisztráció. Ezt az oldal jobb oldalán keressük meg és ott megtalálható a „Create Account” link, ezt kell megnyomni.

 image

Ezt követőn eljutunk a regisztrációs felületig, ezt elég könnyen ki lehet tölteni , ami fontos imageszerintem az a „Screen Name” ide javaslom azt a nevet beírni amit a játékokon használsz. Tudom itt jön az a kérdés, hogy a csapatomat hogyan, azt külön lehet beállítani így most a saját nevedet ad meg.

Ezt a nevet fogod a belépésnél is használni illetve az itt megadott jelszót is (érdemes 6-8 karakterben gondolkodni az extrém 14-20 karaktereseket nem minden telefonban tudod megadni)

 

ha itt végeztünk akkor kapunk egy megerősítő levelet amiben kedvesen üdvözölnek és elküldik a fontosabb adatokat.

A levél is angol lesz, de igazából a felhasználónevet és a jelszót kapjuk meg, érdemes nagyon megőrizni ezt a levelet.

image

tehát sikeresen vettük az első lépést!

 

2.- Lépés: Belépés a weboldara

 

imageEz nagyon rövid lesz, lépjünk be azon a részen ahol a regisztrációt is megtaláltuk.

 

A belépést követően a jobb felső sarokban tudjuk a profilunkat szerkeszteni és egyéb beállításokat eszközölni.

Rengeteg lehetőségünk van mit és hogyan szeretnénk, de igazából ez nem olyan lényeges akinek van kedve és ideje az sok érdekes és hasznos dolgot/beállítást megtalál.

A kilépést itt találjuk meg, ez fontos lehet?

 

 

image

3.- Lépés: Alkalmazás letöltése (Android)

Itt azért szükséges más egy felhasználóval rendelkeznie mindenkinek, ezt remélem már mindenki megcsinálta vagy meg tudja csinálni (ha más nincs egy gmail.com e-mail cím és kész is..).

Szóval az okos eszközünk segítségével keressük meg a menüben a „Play Áruházat” azon belül megtalálható lesz az „Alkalmazások” és ott a kereső ikon.

Play Áruház

A keresőbe írjuk be a „battletac” szócskát és megkapjuk a várt alkalmazást. Itt van választási lehetőségünk az ingyenes és a fizetős lehetőség közötti választásra.

"Telepítés"-t kell választani

Én az ingyenest töltöttem le és most ezt használom, teljesen jól működik mindent tud ami fontos. Azt azért megjegyzem, hogy a fizetős kicsivel több lehetőséget ad és több beállítási, megoldási lehetőséget is tartalmaz.

Aki tényleg MilSim rendezvényeken szeretné használni vagy fontos neki a jó navigációs térképes megoldás az inkább a fizetőst töltse le.

Nem nagy összegről van szó1.182.-HUF vagyis jó magyar forint, ami potom összeg ezért!

Már csak el kell fogadni...

 

4.- Lépés: Alkalmazást indítsuk el (Android)

Amikor elindul az alkalmazás kell egy kis idő amig megtaláljuk magunkat a térképen, tehát érdemes olyan helyen ezt elvégezni ahol van GPS jel vagyis nem a bunkerben a föld alatt…

 

A következő kezdőképernyőt kapjuk meg, itt több lehetőségünk van, de elsőként lépjünk be.

 

Kezdő képernyő

A “Menu” melletti szürke ikonra kell kattintani ahol be fogjuk tudni állítani a szükséges belépési lehetőségeket és egyéb beállításokat is tudunk módosítani (szerintem nem szükséges, minden szétállítani)

Log in kell válsztani

Ezen a képernyőn látjuk a státuszt az alkalmazásban illetve it a Log in gombot kell megnyomni a továbbii lépésekhez.

Screenshot_2013-10-31-00-49-06

A kijelölt helyre írjuk be a weboldalon regisztrál nevet és jelszót lásd 1-2 lépés. Fontos, hogy azonos legyen a felhasználónév és jelszó. A „radio channel” és a „security code” csak a játékon kell állítani! erről többet a II részben (ha lesz igény rá..)

már csak mentés kell "Save" 

A beállításokat el kell menteni a panel alján található „Save” gomb segítségével.

 

Máris jól megvagyok a térképen

Visszakerülünk a térképre és látható lesz az ikonunk is, illetve a tartózkodási helyünk…

Itt az alapbeállítások van meg, de mivel csapatokat/ egységeket/rajokat kellene látni (persze én kiteszek egy egész rajt, mert annyira isten jó vagyok) ezért át kell írni a „Menu” ben a következőket.

„Menu” és azon belül lesz egy olyan, hogy „Your Symbol” menü pont, ezt ki kell választani.

Érdemes egyezteni a szervezővel

Label: ide írd be a csapatod nevét, ezt fogja látni mindenki aki veled van egy oldalon.

Unit Size: itt a rajod/egységed méretét lehet megadni, ezt is érdemes kint egyeztetni az oldal vezetésével, javaslat 4-5 fő esetén „Team” 8-12 fő esetén „Squad” válaszd ki.

Unit Type: itt a lehet kiválasztani az egység „szerepkörét” lehetőleg „infantry” válaszunk ki, igaz én „Special Forces” választottam, de hát csak mi vagyunk a DevGru… itt is fontos, hogy a szervezők mit kérnek mint beállítás, ez azért fontos, hogyha ránéz valaki a térképre a jelek alapján látja ki hol van és az milyen egység.

 

Néhány kép a használatról:

 

DS0433

Screenshot_2013-10-27-10-55-23

Screenshot_2013-10-27-10-57-56

és aki teheti jelezzen vissza a folyatatás miatt…

 

Várunk vissza mindenkit….