BF5_1

(kitaláció, nem valós események alapján, fantázia szüleménye..)

hajnal volt mikor indult a gépünk, már megint egy rövid kis kiruccanás ide a szomszédba, már ha Irak a szomszédba van. Néhány perc, óra kell csak, hogy a navigációs hibákat is figyelembe véve elérjük a várost, azt a várost ahol már egy egész napja véres összecsapásokról és a NATO erők veszteségeiről szólnak a híradások.

Az utazás esemény nélküli, szinte halálosan unalmas, aztán a reptéren fogadnak minket… máshogy mint eddig de fogadnak. Kapunk kis személy azonosítására szolgáló plasztik kártyát meg néhány jó tanácsot.

I_8381

Kilépve az épületből a városban hömpölygő tömeg fogad, és iszonyatos a forróság na meg a kosz, az tényleg nem mindennapi, de ezt vártam, (itt van még mit keresni) a tegnapi robbantás nyomai még láthatóak, sőt kicsit közelebbről még érezhető is…

D3061 Görög az Görög, teljesen nyugodtan üldögél mintha csak ide mennénk a kertek alá szétnézni, hogy mi ez a kupleráj a szomszédban, szóval nyugodt egy pasi meg kell hagyni.

Haladunk a célunk felé, kaptunk egy kísérőt aki vigyázna ránk (bár szerintem mi vigyázunk rá) és Hassan kávézójához tartunk a tömegben (Langley szerint itt tudunk majd információt szerezni a leggyorsabban) .

Az autók rosszabbak mint Havannába pedig ott se semmi a felhozatal a közlekedés meg kaotikus szinte átláthatatlan nincs olyan utcasarok ahol ne botlanánk bele egy igazoltatásba vagy forgalmi dugóba. Ember-ember mellet, autó-autó mellet, tiszta nagyüzem, nem is csodálkozok azon, ha a szövetségesek be vannak szarva egy arab láttán, tiszta para az összes…

 

D2899 … Maga a helyszín szépen karban van tartva a többi ekkora területhez képest. A beléptetés nagyon könnyen és gyorsan zajlott. Megkaptunk mindent ami ahhoz kell, hogy biztonságosan be tudjunk lépni a rendezvény területére.

Nagyon tetszett a QR-kódos beléptető rendszer, kitűnő ötlet és nagyon profi kivitelezés volt, mivel fontos szerepe volt, legalábbis nálunk biztos. Vagy tévedésből, vagy szándékosan (bár inkább) vagy a véletlen és a szerencsének köszönhetően, hogy mi hamis civil igazolványt kaptunk, QR-kód alapján mi Szaddam hű erőihez tartoztunk.

Ebből aztán lett bonyodalom, így a fotózásból pillanatok alatt (LARP civil) résztvevők lettünk és kapkodtuk a fejünket rendesen, hogyan is másszunk ki a helyzetből. Az első 10 percbe még jó volt sétáltunk beszélgettünk, hogy mit és hogyan kellene ebben a 3 órában fényképezni megszemlélni és természetesen beszélgetni. A parkolóból nem jutottunk ki, amikor a Bravo 5 csapata megérkezett és elkezdték elmesélni mi és hogyan is volt az előző napon.

I_8379

ezt én kapom, csak fizetnek a védelemért … :)

Az már biztos nekik szuper jó volt a hétvégéjük, abból megítélve amit elmeséltek és ahogy elmesélték. Szóval már itt elkezdtünk pénzt keresni, mert azt nem kaptunk (nem is kértünk), de ha már LARP és nekünk is be kell illeszkedni akkor néhány fotóért kértünk egy kis pénzt, nem sokat csak egy keveset.

  I_8392

Elsőként a Hassan kávézóját néztük meg, erre voltam igazán kíváncsi, addig is amíg oda értünk a bejárat melletti épületből arab zene szólt, kitűnő hangulatot teremtve ezzel. Aki már járt arab országban az tudja, hogy milyen egy vásári bazár, kb olyan hangulat volt a bejárat előtt. I_8386

 

Mindenki seftelni meg alkudozni próbált, és a kávézó bejárta maga volt az erődítés, fegyvert nem lehetett bevinni (na jó látható fegyvert).

 

Éppen megérkeztünk amikor egy autónyi jóképű ember próbált bejutni, minket meg elkezdtek átvizsgálni meg faggatni (ekkor már éreztük, hogy ez lesz egész nap fényképezésnek vége, mert nem fogják hagyni). Na most meg mi fizettünk a képekért, de bejutottunk!

Jobb volt a hely mint amire számítottam, igazán hangulatosra sikeredett, és a kiszolgálás is „eredetire” szóval pillanatok alatt ismét pénz nélkül voltunk, benne egy olyan játékba ahol rajtunk kívül mindenki teljesen átszellemülve játszotta a szerepét.

Szóval volt hova fejlődni pillanatok alatt a lecke fel volt adva, nem bénázhatunk és ezzel nem ronthatjuk el mások szórakozást.

Döntöttünk így irány a US oldal, talán ott szerencsésebbek leszünk…..