a tér elesett…

DSCN2313

lassan haladt előre a NATO oldal, bokorról bokorra, szobáról szobára és házról házra. Nagyon nagy áldozatokat hozott mind két oldal, a „felcserek” és „orvosoknak” medic nélkül nincs élet ez már biztos igaz.

A korháznál és a körülötte lévő AQMI HQ szinte bevehetetlen erődként tornyosult a NATO előtt, de a végeláthatatlan harcoknak köszönhetően a város egyre nagyobb részét vonta ellenőrzés alá a NATO. Azt el kell mondani, hogy az AQMI szándékosan adta fel a terület egy részét és vonta vissza erőit.

Az épületek mellett ötvenen vagy hatvanan harcoltak, volt hogy két három méter választotta el egymástoló a csapatokat. Amerre elláttam mindenhol volt valami akció, nem kellett keresgetni hol történik valami csak azt volt nehéz eldönteni melyiket is kísérjem figyelemmel.

DSCN2315

A téren a szokásos C6 épületnél voltak a legnagyobb harcok illetve a korháznál vívott vagy száz százötven ember hatalmas csatát. Az épületek mellett a növényzet lehetővé tette a rejtőzést és a bujkálást is amit igen sokan ki is tudtak használni. Ampernek igaza volt, nem találtam meg (na jó nem is nagyon kerestem) vagyis még a sniper is érvényesülni tudott, és hogy mennyire jól lehetett rejtőzni, itt egy kép..

DSCN2132

és itt direkt rám nézett…

de vissza a csatatérre.

AQMI HQ környékére tévedtem, itt már folytak kisebb nagyobb harcok, de nem olyan hevesen mint a korháznál. Egy NATO erő érkezett az épület háta mögé és felvette a harcot, a Ravaszak (nato 3) próbálta elfoglalni vagy inkább megsemmisíteni a főhadiszállást. Volt itt gránát dobás, megannyiszor megismételt „roham” valamint kevés épületharc.

Ez a próbálkozás eltartott egy ideig, és nem hozott sikert vagyis az AQMI erőknek igen. felszámolták a NATO erőit a környéken, és viszonylagos csend következett a háború átterelődött más színhelyre.

DSCN2417

Az épület védő, kiállták a próbát bár meg kell hagyni az „oroszok” mindig is kemények voltak, Robertot meg jó volt látni egy kicsi kis pisztollyal harcolni, nem csak az „ágyújával”…

Közeledett a végső összecsapás erre a NATO erőket szinte összevonták (már ami maradt, mivel ekkor már elkezdtek „elszállingózni” a résztvevők) ennek meg is lett az eredménye. Hatalmas sereg indult meg az utolsó épület ellen. A parancsnokok nem bízták a véletlenre a csata alakulást, bevetettek mindent ami volt, „helikopter” „tank” és az összes szállító jármű szerepet kapott az eseményekben. AQMI erők a saját szállító eszközeiket fedezékként használták és várták a…

A támadást megelőzően a NATO még indított egy rakéta támadást a célpont ellen, ezt követően indította meg a végső rohamot.

DSCN2442DSCN2457DSCN2458

A roham elmaradt és csak állóháború lett a végén… és ez is lett a vége.

A következő írásomban összegzem az egész nap eseményeit, kitérek a szervezésre és a játékosokra is…

Várunk vissza mindenkit….