199

folytatódik tovább a harc, mind két oldalon sokat tesznek az emberek az előre nyomulás érdekében.

A NATO erők több irányból indulnak a város központja felé, tíz – húsz ember alkot egy kisebb csoportot akik harcolnak együtt, AQMI egységek kisebb öt – nyolc fős csoportokban tevékenykednek. Merényletek még nem voltak, de mind rakétatámadás mind pedig AQMI aknavető támadás igen.

240

A Nimród egységét kísértem el  ahogy elfoglalják a kijelölt célpontot. A G9 szektorból indultak el, és a C6 ban lévő épületet sikerült elfoglalni, de ezt könnyebb leírni mint megtenni. A támadás elején a támogató fegyver segítséget adott és sikerült a bozótosban „kitakarítani”. Ezt követe egy kis épület majd a négyemeletes sorház. Itt több tucat AQMI katonát sikerült ártalmatlana tenni és több mint egy órás „mini háború” alakult ki a téren.

Mondhatnám, hogy a térért folyik most is a harc, itt van két medence ami a képen látható (bár szerintem inkább régen egy szökőkút lehetett, medencéhez kicsi) itt véres harcok folytak, vagy hatvan nyolcvan ember „esett” el itt. Mind két oldalon kiemelten fontosnak ítélik meg ennek a területnek az ellenőrzését. A NATO még csapatszállítókat is folyamatosan beveti, sőt a „helikopter” és a „tank” is bevetésre került.

Azt azért elmondhatom, hogy a NATO semmit nem tanult abból, hogy a „tankokat” nem lehet kíséret nélkül városba beküldeni, így egy „tankkal” kevesebb van már. Két jól képzet PMC zsoldos egy 40mm gránáttal elintézet a „tankot” hátul nem lát a „tank”.

320

A képek segítenek mit is lát a „tank” személyzete.

137A sorházban oda – vissza ment a harc az emeletekért és a lépcsőházakért, mint Sztálingrádban lehetett. Minden bokorért minden pillanatban küzdeni kellett, nem volt megállás. Mire a NATO elfoglalta az épületet az AQMI egységei újra megjelentek és elkezdték visszafoglalni azokat.

 

Néhány száz méteren belül volt vagy százötven kétszáz ember, így az adrenalin löket biztosítva volt mindenki számára, nem volt unatkozás. Itt meg kell jegyeznem, hogy egy hangos kiabálás vagy káromkodás nem volt a több mint egy órásra sikeredett harcok közben.

 

Ezt olyan jó leírni,, tényleg le a kalappal a résztvevők előtt, csak így tovább.

 

Lesznek még hírek, folytatás következik….