Tisztelt Olvasó,

Crusaders Airsoft Team A közelmúltban közétettünk egy felhívást miszerint szeretnénk még több csapatot bemutatni az olvasóink számára, reméljünk minél többen élnek majd a lehetőséggel. Most következzen egy igazán jól működő csapat a Crusaders Airsoft Team!

 

DevGru: Miért pont ez lett a csapatotok neve?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Jó kérdés :)! Szerettünk volna egy könnyen megjegyezhető és érdekes csatnevet. Egyik alapító csapattag ötlete alapján döntöttünk- e mellett.

DevGru:  Esetleg ehhez a névhez, névválasztáshoz van valami különleges történetetek?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Nincs :)

DevGru: Mikor alakult meg a csapatotok, és helyileg hol található meg? Az ország melyik részén szoktatok “megjelenni”?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): 2012. márciusában alakultunk meg, hét (7) fővel. A csapat nagy része budapesti, a többiek pest megyeiek. Éppen ezért előnyben részesítjük a pest megyei, ill. ehhez közeli pályákat, de egy jó játék kedvéért bárhova elmegyünk!

Crusaders Airsoft TeamDevGru:  A csapotokat hol lehet elérni? Milyen fórumon lehet felvenni veletek a kapcsolatot?

Crusaders Airsoft Team (Rika): Egyenlőre a facebook-on van egy bemutatkozó oldalunk, ahol bemutatjuk a csapatunk tagjait, hogy merre voltunk játszani (már ahol sikerül elővenni a fényképezőt is :) ), testvércsapatainkat, akikkel jóban vagyunk, stb. Későbbre tervezzük a saját weboldalt. Van a csapatnak saját e-mail címe is, ahol elérhetőek vagyunk: crusaders.airsoft.team@gmail.hu.

Facebookos bemutatkozó oldalunk.

DevGru:  A csapatnak egy nagyon jó „csapajelvénye” van ezt miért és hogyan választottátok?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Köszönjük! Nevünkből adódóan adott volt az alapötlet – Crusaders, mint Keresztesek, utalva itt a régi Keresztes lovagokra – , de törekedtünk arra is, hogy egy könnyen megjegyezhető forma legyen amiről ránkismernek. Most terveztük újra, új designnal felvarróinkat, mert a csapat új ruha beszerzése mellett döntött és a régi színkombinációt kicsit fel akartuk újítani, a formákat pedig modernizálni. A színek kiválasztásával eléggé meggyűlt a bajunk, lévén nem vagyunk egységes véleményen, e téren :).

11round

DevGru: Hány főből áll most ez a csapat? Esetleg szándékoztok-e felvenni valakit a csapatotokba? És kicsit meséljetek a hölgy csapattagotokról is, hiszen nagyon ritka, hogy egy hölgy is ilyen komolyan veszi ezt a sportot.

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Jelenleg 11 főből állunk. Tervezzük a csapatbővítést, hogy a játékokon minél nagyobb létszámban tudjunk megjelenni, a jelenlegi állandó 6-8 fő helyett. fl.rik.2013.03.scimAzért tartom fontosnak a minél nagyobb létszámban való megjelenést, mert nagyobb létszámú egységre rá lehet bízni komolyabb feladatokat is a játékon. Mindannyian dolgozó emberek vagyunk, vagy van a csapatunkban olyan is, aki még egyetemre, fősuliba jár, így adott, hogy sokszor nem mindannyian tudunk megjelenni egy játékon.

Igen, van a csapatunkban egy hölgy játékos is, Rika, akit én ‘fertőztem’ meg ezzel a szenvedéllyel, bár előtte sem álltak tőle távol a ‘férfias’ sportok. Kezdetben, hosszú ideig, mint medic vett részt a csapat életében, az utóbbi időben azonban már más szerepkört is kapott. Most, mint lövész tevékenykedik, legnagyobb örömömre egyre ügyesebben mozog a harcmezőn, sokszor férfiakat meghazudtoló módon végig bírja a napokat, nem sír a játék közben, hogy elfárad, nem bírja stb.. Ha a csapatból minden tagnak meglesz a rádiója, aminek a beszerzésére határidőt szabtunk, július elsejével, akkor ő lesz a csapat rádiósa.

DevGru:  Csapaton belül vannak esetleg olyan emberek, akik specializálódtak valamire? (Olyanra gondolok, hogy valaki rádiózik, parancsnokol vagy felderítő ..stb.)

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Csapatunkban vannak rangok. A rajpk.-t évente választjuk meg, jelenleg én töltöm be ezt a pozíciót. Helyettesem Feca, a csapat rádiósa Rika, snipere Caldrin, akire büszkén mondhatom, hogy véleményem szerint az airsoft közösség legjobb snipere. Megválasztott medicünk nincs, mivel szeretnénk azt, hogy mindenki betöltse ezt a szerepkört, így egy játékon belül, ha kell, váltjuk egymást. Tücsök a legújabb tagunk, most ő vállalta magára a medic ‘hálás’ szerepkörét.

csapi.tokol.scim.2012.juli.nSzeretném, ha a rajban minden tag tisztában lenne a medic rendszerekkel, így nem okoz gondot a későbbi játékok folyamán, ha a medicünk kiesik valamilyen oknál foga egy játékból, nem tud eljönni játszani, pl. A többi csapattag Lotrex, The Unnamable (Papi), FireTibi, Flooder, GrindcoreGC, Tücsök, Gaboh, mint lövészek ténykednek a csapaton belül. A csapaton belül két hivatásos állományú harcostárs is található, FireTibi tűzoltó és Gaboh – rá vagyok a legbüszkébb – mint leendő Grippen szerelő fog hazajönni Svédországból júniusban.

DevGru:  Melyik típusú – szervezésű Airsoft eseményeket kedveltek?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Nevesebb szervezők játékait részesítjük első körben előnyben, mint pl. Braun, WD, Kaszás, Tomekk, IBW AirsoftAngels, mert az ő játékaikban, látunk fantáziát, mint szervezésben, mind történetben, stb. Azt hiszem, mondhatom a többiek nevében is, hogy úgy érzem, már túlléptünk a karszalagos játékokon, de ha kell természetesen használjuk őket.Crusaders Airsoft Team

Idén több Milsim, LARP, éjszakai és két napos játék is tervbe van véve a csapat életében. Igazából mindenféle játékot szeretünk, e téren nem válogatunk :), azt hogy milyen játékra megyünk el csapatszinten megbeszéljük. Törekszünk arra, hogy egy játékon minél többen megjelenjünk a csapatból, ezt nagyon fontosnak tartom.

DevGru:   Az elmúlt időszakban mi az mait kiemelnél a csapatoddal kapcsolatban?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Örömünkre szolgált, hogy a téli hónapok alatt két új csapattaggal is bővültünk – Tücsök és Flooder -, akik mikor bekerültek a csapatba rögtön szembesültek az új ruha terveinkkel és új tagként rögtön be is szerezték azokat. Floodert a játékok során ismertük meg, többször játszottunk együtt, így végül ő is csapattagunk lett, Tücsit Feca mutatta be nekünk

Tavaly szembesültünk a játékok során azzal, hogy az általunk használt DPM minta sok játékra nem fért be dresscodilag, amit hosszas levelezgetések után tudtunk csak mindig letisztázni a szervezőkkel. Ezért döntöttünk új ruha beszerzése mellett. A csapat beleegyezésével a Multicam mintát választottuk. Amire büszke vagyok, hogy mára már a szervezők is számolhatnak csapatunkkal a játékaikon, ahol egyre többször és többen jelenünk meg. Ha bereggeltünk egy játékra, akkor ott is leszünk.

Most márciusban estem át először első oldalparancsnoki megbízatásomon, az IBW által szervezett Golden Storm játékon, amivel kapcsolatban pozitív visszajelzéseket kaptam

DevGru:    Melyik volt a közelmúltban az a rendezvény, amire a legbüszkébb vagy?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Bankházi, Katonák voltunk c. játék, ahol csapatszinten jelentünk meg és a csapat, több, mint egy órán keresztül sikeresen tartotta meg a számára kijelölt épületet, a többszörös túlerő ellen. A feladat teljesítése után az oldalparancsnokunk – Zarilye – külön meg is köszönte nekünk a helytállásunkat. Crusaders Airsoft Team

A másik játék, ahol csak hárman tudtunk megjelenni – Raptyle, Rika, Feca – egy WD játék volt Burma címmel, ahol elvállatuk a ‘lelőtt pilóták’ szerepét. WD ‘kidobott ‘ minket ‘helikopteréből’ a pálya három különböző, egymástól távoli pontján, mindegyikünk kapott egy kulcsot és egy térképet.

Az volt a feladatunk, hogy megtaláljuk egymást és a kilőtt gép fekete dobozát, amit valamelyikünk kulcsával ki kellett nyitni. Több mint három óra elteltével tudtunk csak találkozni, mint kiderült azért is, mert lealgatták a rádióinkat, így mindig tudták, hogy melyikünk hol van és egyből küldték a csapataikat, hogy megkeressenek minket.

Mivel az éjszakába nyúlt a játék közel öt és fél óránkba került, míg a teljes feladatot végre tudtuk hajtani. Külön büszkeséggel tölt el amiatt is, mert ezen a pályán először játszottunk, így nem volt semmilyen helyismeretünk, amit nehezített még az éjszaka is. A játék végén WD is gratulált nekünk, mint utóbb bevallotta, ő maga sem hitte volna, hogy sikerül megoldanunk a feladatot.

DevGru:  Milyen fegyvereket használtok? Van olyan típus ami a csapatra jellemző?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Csapatszinten nem írtunk elő megkötést a fegyverekre, mindenki olyat használ, ami neki megfelelő. M szériás fegyvereket, AK szériát és a G36-os és variánsai találhatóak meg a csapat fegyvereztében. Pisztoly nem megkötés, de majdnem mindegyikünknek van.

DevGru:   Amennyiben van közös felszerelésetek (főleg ruházat terén) az milyen?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Két garnitúra ruhával rendelkezünk – eddig – csapatszinten, egyik a DPM, másik a Multicam. De régi airsoftos múltunkból adódóan mindenkinek van még más mintázatú ruhája is. Woodland, Flecktarn és orosz minta is megtalálható még a ruhatárunkban.

david.ring.2013.02

DevGru:   Miért pont ezt a ruházatot választottátok ki?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Mikor megalakult a csapat, akkor szem előtt tartva kerestünk egy olcsón beszerezhető mintát., ez lett a DPM. Tavaly nyár végén kezdtünk el beszélgetni új ruháról, ami hosszú heteket, hónapokat felemésztett mire megtaláltuk a csapat új egységes ruháját. A kiegészítők miatt is tartott ilyen sokáig, hogy adott mellényhez, pl. miket lehet kapni, nem akartunk úgy kinézni, mint egy karácsonyfa :), mindenféleképpen az egységes csapatkinézet volt a fő szempont.

RaptyleA magyarországi terepviszonyokat is igyekeztünk szem előtt tartani, gondolkodtunk még a Marpat-on, Catpat-en, Multicam-en. Végül utóbbi győzött :)

DevGru:   Mik a terveitek a 2013-as évre? Van olyan rendezvény vagy esemény ami számotokra fontos lehet?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Ebben az évben szeretném, ha a csapat minél több két napos játékon megjelenne, márcsak a miatt is, hogy kipróbáljuk magunkat, hogy bírjuk és csapatépítés szempontjából is jó lenne.

IBW-s, Airsoft Angel-s játékokat mindig nagyon várjuk, így idén is, mint pl. május 18-i, ANACONDA hadművelet vagy pedig a bankházi két napos játékot.

DevGru:   Melyik a kedvenc pályátok, és milyen érdekesség található meg ami miatt a “kedvenc” lett?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Nehéz kérdés. Mindegyikünk mást részesít előnyben. Kedveljük azokat a pályákat ahol épületes és erdős rész is megtalálható, mint pl. Pestszentimre, RikaBankáza, Császár. Szeretjük még a kimondottan erdős területeket is, Érd, Csemő. A csapat néhány tagja, köztük én is cqb jellegű pályákat is szeretjük, mint amilyen Rétság. Kimondottan kedvencünk nincs, mindenevők vagyunk :).

DevGru:   Van olyan fényképetek amit szívesen megmutatnál az olvasóink számára? Miért pont ez a kép, és hol készült? Tartozik esetleg egy jó történet is mellé?

Crusaders Airsoft Team (Raptyle): Mivel majdnem mindig van nálunk fényképezőgép, így viszonylag sok képünk van, amik közül sokat szeretünk, így nem tudnék egyet kiemelni. Minden kép maga egy történet…

VÁRUNK VISSZA MINDENKIT…
HAMAROSAN EGY UJABB CIKKEL JELENTKEZÜNK!