Tisztelet Olvasó!

Egy újabb csapatnak az elmúlt évét szeretnénk bemutatni, kicsit megismertetni, hogy milyen is volt a 2012-es év a számukra. Ez a csapat a SCELOPS vagy más néven Steel City Elite Operators, barátainkat kérdeztük meg mit is gondolnak az évükről.

Csapat

 

Hogy alakult az évetek, sikerült-e eljutni minden olyan eseményre amit terveztetek?

Pepe (medic): – A 2012-es évünket közepesre értékelném. Sajnos a munka és a család miatt nem minden eseményen tudtunk megjelenni, amelyekre terveztük a részvételt.

Dwayne (rajpk): – Igen, az év első felében egy igen impozáns felfutás volt, aztán a második felére ez a lendület alábbhagyott, az élet és a kötelesség sajnos többször közbeszólt, de mintha kevesebb érdemleges játék is lett volna rendezve, azért nyílván a mi hozzáállásunk is közrejátszott ebben.

 

Szentkirályszabadjáról is írtátok, hogy oda szeretnétek eljutni ez sikerült?

Pepe: – Sajnos még nem, de 2013-ban az első adandó alkalommal megtesszük a lépéseket.

Dwayne: – Sajnos alig volt odaszervezve az idén játék, vagy legalábbis nem értesültünk róla. Bízunk benne, hogy az idén sikerül eljutni oda egy szaftos, 2 napos milsim keretein belül.

 

Volt Kunmadarason Tomekk szervezésében egy nagyon jó nevű rendezvény a nyár folyamán amire igencsak készültetek, az hogy sikerült a számotokra a Housekeeper 3?

Pepe: – Hmmmm, a HK3: vegyes érzelmekkel teli esemény volt! Számos negatív és pozitív élménnyel, de összességében egy nagyszerű rendezvény volt rengeteg feladattal, őrséggel és végeláthatatlan sétákkal :-D

418605_333206416772741_1954488418_n Dwayne: – Én ami sérülést össze lehet szedni airsoftozás alatt, és ami eddig kimaradt AS pályafutásom során, azt bepótoltam egyetlen játék alatt, ha-ha! Nagy volt a hőség, és nagy a pálya (Kunmadár pályának egész területe bevolt játszva), nagy távokat kellett legyalogolni a 30 fok feletti forróságban.

Kb. 4 órát masíroztunk, én meg nem vigyáztam eléggé, becsúszott egy kisebb hőguta, pluszba még egy kb. fél centis tövis fúródott az ujjamba elég mélyen, és hogy még tetőzzük a dolgot, az egyik bokám is kiment. Nem volt mit tenni, vissza a HQ-ra: izotóniás lötyi, tövis kiszed (pontosabban kivág), fájdalomcsillapító a fejfájásra (mint utólag kiderült altatót kaptam) majd alvás, este 8ig fel se ébredtem, de legalább helyrejöttem.

(Köszönet medikünknek, Pepének.) Érdemes volt ennyi időt feláldozni a játékból, mert egy fantasztikus éjszakai játék következett, szintén sok masírozással, lapítással, egy nagyszerű rajtaütéssel, és az ellen HQ-jának megdolgozásával. Olyan éjfél környékén indultunk, és reggel 6ra értünk vissza. Jó volt. :)

 

Melyik az a játék amiről szívesen mesélnétek nekünk és az olvasóinknak?

SzülinapPepe: – Ez így nehéz kérdés, minden játéknak megvan a maga szépsége! Szinte minden játékról amelyiken részt vettünk ódákat tudnék zengeni :-) Talán egy kicsit különlegesnek a szülinapi bulit tudnám felhozni. Összegyűltünk családostul, sütögettünk, ettünk-ittunk, tortáztunk, egyszóval méltó módon ünnepeltük meg az első évünket. Bízom benne, hogy hagyománnyá növi ki majd magát ez az esemény, és még rengeteg szülinapozás lesz még a csapat életében.

Dwayne: – Igazából nem tudok csak egy játékot megnevezni. Számomra mindegyik játék rendelkezik olyan történéssel, amiről utána órákat tudunk beszélgetni, agyalni, röhögni. Ha ez megvan, az már inkább mellékes szokott lenni, hogy jó, vagy rossz, az élmény számít. Ezért megyünk, és űzzük ezt a fantasztikus hobbit, sportágat. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor apáink mesélnek a katonaságról. Én már nem voltam katona, de örülök, hogy valamilyen formában hasonló élményekkel gyarapodok.

 

A felszerelésetekben történt valami jelentősebb változás?

Dwayne: – Folyamatosan fejlesztjük felszereléseinket, hogy minél hasznosabbak, megbízhatóbbak, a fegyverek esetében pedig pontosabbak legyenek. Vannak tervek, ötletek, meglátjuk mennyire lesznek kivitelezhetőek.

Hogy konkrét példákat is mondjak: évszakos ruházatok kialakításán fáradozunk, hogy az év minden szakában a legmegfelelőbben tudjunk alkalmazkodni az időjáráshoz. Most így a tél alkalmával a softshell kabátokat próbáljuk. Van szó még az ECWCS (ejtsd: ekveksz) téli ruházatokról is, de horribilis árukat tekintve ez még csak elméleti síkon fut. Nyárra a combat felsők lesznek terítéken, de néhányunknak már van ilyen, úgyhogy ez nem lesz új keletű dolog.

Aminek én személy szerint örülök, hogy az elmúlt időszakban törekvések vannak a hazai szervezésekben az egységek dresskód kialakításra. Ez célirányosabbá tudja tenni bárki felszerelésének a fejlesztését, elkerülve a nagyobb összegek felesleges kiadásától. Támogatom a kezdeményezést, ez hosszútávon növelheti a hazai játékok színvonalát.

 

Most hányan vagytok a csapatban?

Dwayne: – A csapat jelenlegi hivatalos létszáma 6 fő (ez +2 fő 2012 elejéhez képest), és reméljük a jövőben ez gyarapodni fog, az esély minden Miskolc és környékbeli számára adott.

Ahogy az évadzárón beszélgettük mi találkozunk 2013.02.02. rendezvényen Veszprémben, de ezen kívül még hol lesztek a tervek szerint?

Pepe: – “Munka” és sajnálatos “időhiány” miatt nem tudunk részt venni ezen a rendezvényen. Amiket kiemelten kezelünk majd, azok a megrendezésre kerülő Warhead-játékok, a Housekeeper folytatása, a Fallout következő része, és főként a többnapos milsim rendezvények.

Dwayne Dwayne: – Meghívást kaptunk még 1-2 határon túli játékra is, jó lenne legalább egyre eljutni belőlük, de nem akarunk nagyon „szétesni”, még nem szilárdultak meg a csapat alapjai; a hangsúly továbbra is a csapat kohéziójának erősítése, és a hazai szintéren való tudatosulás.

Mit terveztek az idei évre amit mindenképpen szeretnétek elérni csapaton belül?

Dwayne: – Ebben az évben 2 célunk kap prioritást: 1. Több játékra eljutni, mint 2012-ben; 2. A lehető leggyakrabban gyakorlatozni csapatszinten. Emellett olyan tervek vannak, mint a felszerelés további fejlesztése/egységesítése; és örülnénk, ha 1-2 megbízható taggal is bővülne csapatunk. Továbbá szeretnénk a sportágat népszerűsíteni, főleg a régiónkban különböző családi-, és egyéb társadalmi rendezvényeken.

 

Hol lehet elérni benneteket, ha valaki szeretne veletek találkozni?

Dwayne: – Fent vagyunk a legismertebb közösségi oldalon (www.facebook.com/scelops), itt bárki elérhet minket, de a csapat összes tagja fent van a softair.hu fórumon, ott is megtalálhatóak vagyunk. A honlap projekt sajnos megakadt, de remélem ebben az évben már lesz elég kapacitás az elindítására…

 

Várunk vissza mindenkit…