Tisztelt Olvasó,

Szeretnék egy újabb csapatot bemutatni az oldalunkon, velük a  találkoztunk, és már az előző cikkben is írtunk néhány szót a csapatról. Azt gondlom, hogy érdemes elolvasni a következő kis irományt…

 

Szóval jön a Steel City…na jó vagyis SCELOPS!

 

SCELOPS

 

DevGru: Miért pont ez lett a csapatotok neve? Esetleg ehhez a névhez, névválasztáshoz van valami különleges történetetek?

 

 

Különleges történet nincs hozzá, egyszerűen olyan nevet akartunk választani, amiből kivehető a hovatartozásunk, a csapatunk „különleges egység” profilja, és ha szükséges, akkor lehessen rövidíteni. Így lett Steel City Elite Operators, azaz SCELOPS a csapat neve.

DevGru:Mikor alakult meg a csapatotok, és helyileg hol található meg? Az ország melyik részén szoktatok “megjelenni”?

 

Megalakulásunk 2011. június vége, július elejére tehető, miskolci székhellyel, lévén mindannyian Miskolcon élünk, dolgozunk, tanulunk. Ebből adódóan az Észak-keleti régió az, ahol gyakrabban lehet velünk találkozni, de egy jó játékért nem sajnálunk nagyobb távolságot megtenni.

DevGru: A csapotokat hol lehet elérni? Milyen fórumon lehet felvenni veletek a kapcsolatot?

 

Megtalálhatóak vagyunk a softair.hu-n; a 6mm.hu-n; és a MAE fórumon is. Van még a csapatnak Facebook profilja is, de mellé már készül a saját honlap. DevGru: Hány főből áll most ez a csapat? Esetleg szándékoztok-e felvenni valakit a csapatotokba?

 

Létszámunk jelenleg –hivatalosan- 4 főből áll. Felvételt igazából nem szoktunk tartani. Alapelvünk az, hogy aki csapattag AKAR lenni, az előbb-utóbb úgyis csapattag lesz, ha minden tőle telhetőt megtesz érte. Lehet itt bárki több éves tapasztalattal rendelkező AS guru, vagy épp az első játékát kezdő amatőr, ha közénk való valaki, akkor bent marad, ha nem, akkor jobb ha más csapatot keres, mert így nem csak mi, de az ő játékára, élményeire is rossz hatással lesz az együttlét, azt pedig egyikünk sem szeretné.

 

DevGru:  Van-e valami követelmény, ha valaki be akar kerülni hozzátok?

 

Kellő felelősségtudat, fegyelem, csapatszellem és nem utolsósorban humorérzék.

A jelentkezőket elhívjuk magunkkal 2-3 alkalommal játszani, bevonjuk a szervezésekbe, beszélgetésekbe, és meglátjuk mennyire aktív az illető, mennyire veszi ki magát a feladatokból, mekkora fegyelemmel, lelkiismerettel végzi el a rábízott feladatot, és ami a legfontosabb, hogy mennyire tud beilleszkedni a közegünkbe.

DevGru: Csapaton belül vannak esetleg olyan emberek, akik specializálódtak valamire? Olyanra gondolok, hogy valaki rádiózik, parancsnokol vagy felderítő ..stb

Csapat

Fontosnak tartjuk a szervezettséget, ezért szükségét érezzük, hogy mindenkinek meglegyen az adott feladatköre.

Zölde lövész pozíciót tölt be, de hamarosan ő lesz a csapat támogató-géppuskása. Bongó rádiós/lövész, nagyobb játékokon, illetve amikor sűrű rádióforgalom van, akkor ő tartja a kapcsolatot a parancsoksággal. Pepe a medic-ünk, és nem csak „játék” sérüléseket kezeli, de képesítése van elsősegélyből, így ha úgy adódik, akkor a „valódiakat” is el tudja látni. Egyben ő a csapat szervizese, nagyon jól ért a fegyverekhez, mindemellett a csapat őt nevezte ki tiszteletbeli hadtáposnak, mert legalább egy szakasznak elegendő kajával érkezikJ Végezetül vagyok én, mint rajparancsnok, és lövész.

DevGru: Melyik típusú – szervezésű airsoft eseményeket kedveltek?

 

Minden eseményre nyitottak vagyunk, de főképp a milsim irány érdekel minket. Emellett egy páran odavannak a LARP-ért is, továbbá a kisebb létszámú gyakorlójátékokra is szívesen elmegyünk amennyiben időnk engedi.
DevGru: Az elmúlt időszakban mi az, amit kiemelnél a csapatoddal kapcsolatban?

 

Nagyon büszke vagyok arra, hogy röpke 1 év alatt sikerült egy jól működő csapatot kialakítanunk, ami az idő alatt egy jó hangulatú baráti társasággá alakult, mindamellett lassan, de biztosan kezdünk beépülni az itthoni köztudatba. Egy év leforgása után nem is kívánhatunk többet.

DevGru: Melyik volt a közelmúltban az a rendezvény, amire a legbüszkébb vagy?

 

Egyértelműen a Hard Shift. „Fiatal” csapatként bekerülni egy relatíve nemzetközi, meghívásos játékra nagy megtiszteltetés, valahol ezzel az eseménnyel tudtuk először lemérni, hogy jó irányba haladunk, és kezdenek megismerni, elfogadni minket.

DevGru: Milyen fegyvereket használtok? Van olyan típus ami a csapatra jellemző?

 

A nyugati és a keleti blokk is egyaránt jelen van az arzenálunkban. Nálunk ugyanúgy megtalálhatóak az M-szériás fegyverek (M4, SCAR, stb.), mint az AK-k (47; 74; 105; stb.), nincs megkötés ilyen téren.

DevGru: Amennyiben van közös felszerelésetek (főleg ruházat terén) az milyen?

 

Elsődleges mintázatunk a multicam, a másodlagos a US woodland, továbbá a felszerelések coyote brown/tan színűek.

DevGru: Miért pont ezt a ruházatot választottátok ki?

 

Mindenféleképp egy világos, és mellé egy sötétebb árnyalatú mintázatban gondolkodtunk, hogy a lehető legjobban tudjunk igazodni a terepviszonyokhoz.

A multicam egyrészt a csapat profilja miatt lett választva, de hamar felfedeztük, hogy mennyire hatékonyan olvad bele számos, különböző összetételű környezetbe. A woodland-et többnyire erdővel borított pályákon viseljük, illetve egyfajta „jolly-joker-ként” használjuk, mivel ez a legelterjedtebb minta, és a legtöbb játékkiírásban biztosan szerepel a dresscode-ok közt.

 

A felszerelés színét a csapat egységessége miatt határoztuk meg, emellett az egyszínű felszerelést mindkét mintázathoz passzol, feltudjuk venni.

DevGru: Mik a terveitek a 2012 évre? Van olyan rendezvény vagy esemény, ami számotokra fontos lehet?

 

Housekeeper 3. Erre nagyon szeretnénk eljutni, illetve az ősszel jó lenne még egy „nagyobb” játékra eljutni a kisebb játékok mellett.  Igyekszünk tartani magunkat ahhoz elvhez, hogy egy hónapban legalább egy játékra el tudjunk jutni. A következő évre pedig, ha minden körülmény adott lesz, akkor szeretnénk kikacsingatni külföld felé.

DevGru: Melyik a kedvenc pályátok, és milyen érdekesség található meg, ami miatt a “kedvenc” lett?

 

Kunmadarast, és Császárt tudjuk kiemelni. Az előbbi egy szellemváros a maga 50-60 épületével, amiből nagyon jó szituációk szoktak kikerekedni. Az embernek kissé feláll a ször a hátán, ha belegondol, hogy 30 évvel ezelőtt ott még családok éltek (tapéta, rajzok a falon, stb.).

Az utóbbi pálya pedig a mérete, illetve a változatos terepe miatt élvezetes, no meg a rádióforgalom is érdekes, amiből azt lehet leszűrni, hogy ott a rakéták mellett valószínűleg mást is tároltak…

Sok jót hallottunk Szentkirályszabadjáról is, jó lenne oda is eljutni majd.

DevGru: Esetleg szerveztek-e játékokat vagy rendezvényeket?

 

Egyenlőre a csapat kialakításával vagyunk elfoglalva, de nem kizárt, hogy a jövőben kipróbáljuk magunkat a játékszervezésben.

A közeljövőben egy újabb csapatot fogunk bemutatni, érdemes visszatérni a DevGru oldalára.