Játékok

bp3

Bomb Patrol 3 Regisztrációig már csak 4 nap !!!!!!

0

Üdvözlet harcostársak!

 

A Bomb Patrol 3 idén is megtartja hagyományos 3 napos programját júniusban. Remek új pályán, Szabadszálláson. A DevGru csapata biztosan ott lesz, és te?

Bomb Patrol-ról  kicsit:

A Bomb Patrol egy LARP alapú esemény, ami lényegében egy afgán település szimulációja az amerikai megszállás alatt. Vannak Zsoldosok, Katonák, Rendőrök, Bankosok, Imam, Bíró és rengeteg egyéb “civil”. Persze a legnagyobb móka a civil lét, mert az bizony nagyjából mindenre lehetőséget ad.

A DevGru csapata tavaly teaházas volt, amit idén is szeretnénk csinálni. Remek teát árultunk mindenkinek és kiváló kapcsolatot ápoltunk a település lakóival illetve a hatóságokkal egyaránt.

teaház

 

Regisztráció:

Négy nap van hátra a regisztrációhoz. Vasárnap este 20:00-kor lesz pontosan a kezdés. Az első 100 jegy kedvezményes és igencsak sietni kell, mert 10 perc alatt elfog fogyni az az első 100. Tehát aki akar spórolni kicsit az jobban teszi, ha vasárnap 8 órakor a gép előtt ül és nyomkodja a frissítés gombot!

A Bomb Patrol 2 még egy esküvőnek is helyet adott íme egy kicsit hosszabb ízelítő:

BP oldala: http://bombpatrol.hu/

BP facebook oldal: https://www.facebook.com/Bomb-Patrol-1445236989078740/?fref=ts

 

Mindenkinek kellemes napot kívánok és gyors regisztrációt :)

Üdvözlettel Tzuko.

Munitions Turn-in Program Shows Promise in Kandahar

Weapons in Afghanistan 05.17. Tököl. beszámoló.

0

Üdv mindenkinek!

 

A Weapons in Afghanistan sztorija röviden:

Az országba ismeretlen mennyiségű fegyvert hoztak be, se a lázadók, se NATO erők nem tudják mennyit, de mindenki birtokolni szeretné őket. A fegyverek felkutatása közben feszültség és harcok robbannak ki a felek között, mindenki meg akarja szerezni a fegyverek jelentős részét, van aki az értékesítésből származó pénzre hajtva, van aki a lázadás felszítása érdekében…

Játékmenet:

A játékon három oldal vett részt: NATO, Lázadók és PMC. A NATO és a Lázadók birtokolni akarják a fegyvereket – azaz épületekben elhelyezett lőszeres ládákat. – míg a PMC bérbe adja szolgáltatásait és birtokolt fegyvereit. A PMC felváltva harcolt a lázadók és a NATO oldalán érdekessé téve a játékot. A lőszeres ládák mellé különféle feladatok is voltak megadva.

A játék a jól ismert tököli pályán volt megtartva reggel eléggé szeles idő volt, de ez délutánra szépen lecsökkent. Az eligazításon Joe a rendező gyorsan átfutott minden szokásos dolgot, majd útjára engedte az oldalakat.  Csapatunkból 6 fő vett részt.

11102939_1128243433867841_2245616553840145003_o

Miután elkezdődött a játék minket a hatos épületbe küldtek ahová sikerült beragadni, mivel a PMC először a lázadók oldalán harcolt. Legalább 50 percig tartottuk a hatos épület legszélső szobáját. Szinte folyamatos tűzharc mellett. Erősítés nélkül. Majd jött a parancs, hogy menjünk tovább és a PMC mostmár a mi oldalunkon harcol, sikeresen tovább haladtunk a hatos épület vége felé, ahol ki gránátozták a csapat nagy részét a többieket pedig lelőtték.

Térkép azoknak akik nem ismerik a pályát.

 

Első visszaállásunk után az oldalparancsnok elküldött minket a négyes épületet védeni, ahol félórán át védtünk kontakt nélkül. Ekkor jött a parancs, hogy a PMC ismét ellenséges és próbáljuk meg Killerkaller-t a vezetőjüket elfogni. Sikeresen oda lopakodtunk a bázisuk széléig hátha látjuk a célszemélyt eközben több ellenség is a nélkül elment mellettünk, hogy észrevett volna minket. A Parancsnokot ugyan nem láttuk, de valaki észrevett minket, úgyhogy a PMC oldal ránk zúdult és muszáj volt harcolni.

Következő visszaálláskor a NATO oldal kissé elnyomott helyzetbe került így segíteni kellett a kitörést. Később a PMC ismét a mi oldalunkon állt és ekkor ismét eljutottunk a hatos épülethez, onnan tovább a hetes felé. Ott elég nagy túlerő ütött rajtunk tankkal együtt amit még sikerült kilőni, de utána kilőttek minket. Egyikünket elvitték túsznak is :) .

10985951_1128301447195373_885164148064377451_o

A “tank”

Ezek után sikerekben gazdagon még futottunk pár kört. Még egyszer kontaktoltunk a tankkal és rálőttük a gránátot, de nem vette észre és elszaladt. Később ismét a PMC bázis közelében, amikor megint ellenünk voltak beragadtunk a négyes épület és a hármas közé. Elég kényes szituáció volt minden irányból özönlöttek, álltuk a sarat, amíg bírtuk.

Játék végén Joe szokásához híven volt sorsolás, de sajnos nem jártunk sikerrel és nem nyertünk semmit:). Élvezetes Játék volt mindenki nagyon élvezte, remélem az ellenfeleink is. Nagyon korrekt játékosok és oldalirányítás volt köszönjük szépen! Még több ilyet!

A végére pedig egy kis videó Görög fejkamerájáról. Jó szórakozást hozzá!

Üdvözlettel Tzuko. DevGru Operátor.

fairsoft.org

fairsoft, avagy egy új airsoft közösségi háló?

0

Kedves Olvasó,

 

egy nagyon új közösségi oldalról szeretnék beszámolni (véleményt írni), ami talán egyedi lesz vagy lehet a magyar airsoft világában. Ez az új közösségi oldal nem más, mint a fairsoft.org (ne tévesszen meg senkit .org ettől még magyar az oldal).

fairsoft.org

fairsoft.org

Miért is fontos vagy miért kell egy újabb ilyen oldal? Ez nagyon jó kérdés és én is sokat gondolkodtam ezen, de azt kell mondani (oké írni), hogy igény van erre, és igazából nincs átfogó airsoft közösségi oldal ma Magyarországon. (Persze van, mert itt a mi oldalunk, de szándékosan nem építettünk átfogó nevű közösségi oldalt, mert én a mai napig hiszek a softair.hu és a 6mm.hu feléledésébe, csak egyszer adnának admin jogot, a 6mm.hu-ra olyan élettel teli lenne, hogy csak na…oké vissza a valóságba, álmodozásnak vége.)

Szerintem minél több ilyen oldal van annál jobb, és az oldal nagyon jó. Számomra nem hozott sok újdonságot, mert a funkciók ötletek nagy része már évek óta megtalálható a mi weboldalunkon is, már csináljuk egy ideje… de az fairsoft.org szebben és remélhetőleg profibban teszi ezt majd meg mint mi…

Persze ez nem azt jelenti, hogy mi feladjuk az oldalunkat vagy dolgainkat, hiszen több ezer olvasónk van, már csak emiatt is csináljuk tovább! Mindent megteszünk (mint ahogy eddig is megtettünk mindent) az olvasóinkért és az airsoft közösségért.

Nézzük az oldalt, (vagy már hússzor megnéztem és átolvastam, de még mindig nagyon szuper!) és ez még csak a kezdet, nagy lehetőségek vannak itt…

Külső:

rendkívül jól felépített weboldalal találkozhatunk, könnyen átlátható és kezelhető. A legfelső menürészen lehet belépni és regisztrálni is. Szép grafikai elemekkel találkozunk, nem zsúfolt könnyen átlátható.

fairsoft

Forrás: fairsoft.org

A háttérkép szép és letisztult nem zavaró olvasás közben (hosszabb írás esetében a 3 emberke gyorsan eltűnik ám…) nem vonja el semmi a figyelmet az izgalmas cikkekről, szerintem jól olvasható a szöveg, eltalált a betűméret és a szín is.

Képek és a fontosabb írások/cikkek jó arányba találhatóak meg az oldalon, nem tolakodó de mégis csak ott van, segít megtalálni azt ami érdekes lehet ez nagyon jó.

Talán az egyetlen zavaró dolog a hozzászólások alsó menü része, kicsit dominánsabb mint mag a téma amiről szó van, de ez még bőven a kezelhető szinten belül marad.

fairsoft regisztráció

Forrás: fairsoft.org

Regisztráció:

a regisztráció, ami nem vesz sok időt igénybe nekem három percet vett igénybe, ebből két percet azon gondolkodtam, hogy miért kell megadni személyes adatokat, azt ki kezeli és hogyan (sajnos erről sehol nem találtam leírást az oldalon, így nem valós adatokkal regisztráltam…de ha nem tudom mi hova kerül akkor ez van…)

Kitöltöttem az adatokat és az ilyenkor szokásos e-mail öt percen beül megérkezett és tényleg egyből aktív új felhasználója lettem az oldalnak.

Belépve még letisztultabb lett az oldal és ami fontos kicsit user / felhasználó barátabb is, egyből kezelhető az üzenetküldés (ez is van működik is jól, tetszik)

Szóval könnyen és egyszerűen lehet regisztrálni.

Tartalom:

na itt igazából számomra nem sok új volt, csak a játékok de kezdjük az elején.

Aisoft:

fairsoft

Forrás: fairsoft.org

itt találhatóak a hírek, „Női szemmel” kedvenc menüm, szabályzatok , Tippekés Trükkök minden ilyesmi, gondolom ez majd még alakulni fog, érdemes belenézegetni a későbbiek során. A hírek jók és változatosak lehetnek. A “Női szemmel” érdekes rovatnak tűnik, meg kell hagyni egyre több hölgy jön ki egy-egy eseményre és egyre ügyesebbek. Szóval most ez a kedvenc rovatom, mert teljesen máshogy látható ez a sport. Tájékoztok oké megvan, érdekes főleg azoknak akik most szeretnék megismerni az airsoft világát.

Battle Tac érdekes, remélhetőleg lesz itt új is (készül a hogyan használd III. sok sok dologgal) komolyabb játékokon elengedhetetlen segítséget tud adni ez az alkalmazás, jó látni, hogy itt is külön részt kapott.

Szabályzatok alatt megvan inden ami kelleni fog, aki most kezdené el az egészet itt egy helyen megtalál minden fontosa szabályt vagy leírást ami kelleni fog.  A MASZ 2015 még nincs kint, de talán ennek az az oka, hogy nem készült el (nem küldtem még el nagyon senkinek, de kész van….de minek?)

Boltok és Szervizek:

rengeteg üzlet és webshop található felsorolva külön a Magyar, EU, Ázsia, Egyesült Államok talán ez segítség (én akkor is csak olyanokat fogok ajánlani akiket ismerünk és van tapasztalatunk) Szerintem esetleg egyszer érdemes megnézni mindenesetre.

Airsoft piac:

lehet rendesen csencselni nem lesz ez itt gond, előnye tényleg az, hogy nem a facebook csoportokat kell nézegetni, meg külön fórumokat, hanem itt egyhelyben megtalálható lesz minden. Működést nem ismerem még (nekem nincs eladó cuccom, és eddig még más se tett fel semmit), de biztos vagyok benne, hogy ez a rész nagyon kedvelt lesz…

fairsoft játékok

Forrás: fairsoft.org

Játékok:

a leghasznosabb része az egész oldalnak (bár nem tudom eldönteni, hogy most akkor itt kell jelentkeznem egy játékra vagy még mindig a softair.hu oldalon). Külön térképen megvan néhány pálya térkép segít abban is, hogy ha nem találnám meg akkor a google segít ebben is. Hasznos része az oldalnak, remélem bővülni fog. (K.I.A részről kiteszik remélem Bodoglárt is)

Az éves játéklista az ami talán a fő motorja lehet ennek az egész közösségi oldalnak, sok rendezvény és játék tehető fel akár egy napra is, de valahogy mégis átlátható marad. Szuper! Persze játékot-rendezvényt is ki lehet írni, de előtte jogot kell ehhez kérni az adminisztrátoroktól (na igen tudom, most jönnek a kommentek, hogy láttunk már ilyet stb… de bízzunk abba, hogy jók az adminok, és mindenki egyenlő lesz… stb)

Ami nagyon tetszett az pedig a jelentkezés a játékra egyszerű dolog és egy gombnyomásra megvan, és látható mikor tettem meg hova jelentkeztem , szóval minden ami fontos. Az külön jó,, hogy ha softair.hu oldalon van kiírva a rendezvény, akkor link segítségével már ott is vagyunk.

Ez a modul tuti lesz, szerintem néhány héten belül lesz fent saját csak itt szervezett esemény is.

fairsoft játéknaptár

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Közösség:

Egyesületek, szinte fent van az összes egyesület elérhetősége és fontosabb információi is, már ahol van, de biztos vagyok benne, hogy idővel meglesz minden.

Csapatok, nagyon szép nagyon jó. Tényleg itt érvényesül a szép grafikai megoldásokat tartalmazó oldal (a mi oldalunk nem támogatja, megnézem a mi oldalunkat és ezt akkor nem a miénk a szebb, jó látni, hogy szépen megvan csinálva, konklúzió: költeni kellene az oldalunkra sok-sok pénzt és lenne ilyen jó)

Szóval lehet a csapatokat regisztrálni, aki teheti szerintem tegye meg (igen tudom, nekünk is van ilyen kezdeményezésünk, aki gondolja küldje el nekünk is, mi hálásak leszünk érte) egyszerűen megtehető az oldal bal oldalán kell a modult kiötleni és 2 perc alatt megvan. (nem csináltam meg, már ott volt, köszönet annak aki megtette)

Aztán találtam olyat amit nem is vártam ez nem más mint a fairsoft lényege, engem ez győzött meg a regisztrációról és a közösség építő szerepéről (ha csak mese lesz az egész, akkor megszívtam)

Idézet:

„Fairsoft Önkormányzat

Számít a véleményed, számít a szavazatod, Te döntessz!

Felhasználóinknak beleszólása van működésünkbe. A weboldal funkcióval, felépítésével, sőt a Fairsoft weboldalon felelős pozicíiót betöltő személyekkel kapcsolatban is bárki szabadon tehet javaslatot, közölhet kritikát. Amennyiben egy probléma többeket is érint, szavazással dönthet a Fairsoft közössége a megoldás módjáról. Személyi kérdésekben is a közösség dönt, a moderátorok és szerkesztők esetében. A weboldal szerkesztői rendszeresen kikérik a felhasználók véleményét minden fontosabb a weboldal funkcióit és tartalmát érintő változás esetén. „

Az idő ezt eldönti, de a szándék nagyon nemes és jó!

Forrás: fairsoft.org

Forrás: fairsoft.org

Összegzés:

kellett már egy ilyen oldal, sajnos a 6mm.hu nem áll most a helyzet magaslatán a softair.hu meg nem lépet vagy nem is akart, vagy ez lesz helyette ki tudja. Hasznosnak nagyon hasznos lesz és remélem minőségi írásokkal, véleményekkel és rendezvényekkel lesz teli, új irányt vagy új távlatokat nyithat a magyar airsoft közösségnek.

Aki teheti regisztráljon és használja ezt az új közösségi lehetőséget!

 

Szerző: Nujen

Forrás: fairsoft.org

 

Várunk vissza mindenkit

Misson 4 a bird: a “Nyúlon túl”

0

 

Kedves Olvasók!

 

Örömmel tettünk eleget az “Avengers” meghívásának, mikor ellátogattunk Székelyszabárra egy igen kellemes hangulatú játékra. Budapesttől ilyen messzire (~200 km) ritkán megyünk, de egyrészt hajtott minket a kiváncsiság, másrészt vidéken eddig mindig családias és jó hangulatú eseményekben volt részünk.

Személyszerint engem a harci kedv is hajtott, mivel régen játszottam, hiányzott a csapat és mutatóújjam is viszketett már rendesen :).

A pályára vezető út kellemes volt, gyönyörű tájakat láttunk rendezett falvakkal teletűzdelve. A kiírás szerint kb. 70-80 fős létszámra számíthattunk, ami nem túl sok, de azért elég egy jó csatához.

A szervezők nagyon kedvesen fogadtak minket és úgy általában jó benyomásunk volt mindenkiről, akivel beszéltünk.

Ami még nagyon tetszett, az a pálya. Egy klasszikus, hatalmas és csodaszép erdő, mely kellemesen hűvős és kristálytiszta levegőjével segítette a mozgást, ugyanis a nap égetett rendesen. Én eddig kétféle típusú erdőben játszottam. Az egyik a szinte átláthatatlan (és szinte áthatolhatatlan), nagyon sűrű fajta, szaknyelven “dzsindzsa” :), a másik egy kicsit szellősebb, gyérebb alnövényzettel rendelkező erdő típus. Ennél szakszerűbben nem tudom leírni, de a lényeg, hogy Székelyszabáron ez utóbbi volt és ez jót jelent. Voltak távok, de lehetett csendben ugyanakkor gyorsan haladni. Talán kicsit túl nagy is volt a pálya erre a létszámra, délelőtt nem is találkoztunk ellenséggel.

A játék sztorija nem nem tűnt bonyolultnak, ami önmagában nem baj. A történet a jövőben “játszódik”, amikor is egy amcsi felderítőgép ismeretlen körülmények között lezuhan. A játék célja az volt, hogy kimentsük Bobot, a pilótát, valamint megtaláljuk a gép Fekete dobozát és eljuttassuk a parancsnokságra. A főbb feladatokon kívül voltak megtalálandó rakéták és rádióállomások is. A csapatok három oldalra lettek osztva: USA, Perui PMC (baráti, félkatonai szervezet) és a perui szélsőségesek (ellenség). Nyilván Mi az amerikai oldalhoz tartoztunk, a dresscode szerint minket könnyű volt felismerni. Apropó dresscode, itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol szerintünk nem volt jól kivitelezve a játék.

Az USA erőknél még oké, mert a tipikus amcsi terepszíneket felismeri az ehhez szokott szem, azonban a PMC és a szélsőségesek esetében problémáink voltak. Valószínűleg nem csak nekünk volt az ellenség felismerésével gondunk, mert többször kaptunk “baráti” tüzet.

A teljesség kedvéért a kiírás szerinti dresscode:

USA: : Világos katonai minták full military felszerelés ugy mint: At-digital(acu), desert marpat, desert dpm, 3cu, multicam,VILÁGOS FEJVISELET

Perui PMC: : Full military felszerelés PMC ruházattal pl: Ciivil ruha taktikai mellénnyel, egy szinu világos gyakorlók mellénnyel.VILÁGOS FEJVISELET

Perui Szélsőségesek: Sötét katonai minták vegyes felszerelés pl: woodland, dpm, marpat, kadpat, német lencse,SÖTÉT FEJVISELET

A kiírást még az odaúton is memorizálni próbáltuk a kocsiban. Nem könnyített a helyzeten, hogy az ellenség is viselhetett terepszínt (ráadásul NATO mintákat is). Azt a kérdést, hogy az olive zöld vagy a vietnami terepszín e a világosabb szín, azóta sem tudnám megválaszolni, pláne ha woodland ruhával és Tan színű felsővel párosul, és mindezt 20 méterről a bokrokon keresztül kellene megállapítani. Egy csomó játékos esetében még “vérzés” közben várakozva sem tudtam eldönteni, hogy most ellenségként lőtt le vagy tévedésből. Vagy a ruhája vagy a fejviselet színe miatt lehetett volna épp velünk, mint ellenünk. Amikor pedig valakin semmilyen sapka (voltak páran, lásd fotók) nem volt, akkor csak onnan tudhattam, hogy hova tartozik, ha megvártam, hogy rám lő-e vagy sem. Az egyértelműen (?) USA rajok sem voltak egységesek, például a nadrág mintája eltért a zubbonytól vagy a sapkától. Eleinte azt gondoltuk, hogy ez csak nekünk nehéz, de a visszaálló pontokon lévő más játékosok is panaszkodtak.

Egyébként erről a témáról Monty Python klasszikusának, a Gyalog galopp című filmnek egy jelenete jutott eszembe:

Tim: – Ott… (a szörnyeteg)
Arthur: – A nyúlon túl?
Tim: – Nem, a nyúl az!

 

Azért így is volt sikerélményünk, megtaláltuk az egyik rakétát és sikeresen eljutattuk annak vezérlőegységét a bázisra. A rakéta amúgy baromi élethű volt, tetszett.

 

Összegzés:

Ami tetszett:

– Pálya

– Szervezők hozzáállása

 

Ami nem tetszett:

– kevés kontakt a játék első felében

– Dresscode

 

Pár kép a játékról, a többi fotó a Facebook oldalunkon megtekinthető.

Szuper terep az erdők szerelmeseinek

 

Ők asszem mind egy oldalon voltak velünk

Egy “tuti baráti” raj

 

Jó volt látni, hogy az ország déli részén is él és virul az Airsoft! Ez egy tanulságos játék volt, gyönyörű helyen, jó fej szervezőkkel és végül is együtt volt a csapat. Talán ez utóbbi a lényeg.

 

Írta: TOM

Fotók: Nujen, Elf

Tetejére