Airsoft fegyverek

GI-Airsoft

Webshop akciók 2014.18 hét

0

Kedves Olvasó, kedves Sporttársak,

Szeretnénk egy újabb lehetőséget bemutatni számotokra, a 18-dik htre a következő akciókat kaptuk meg a GI-Airsoft és Airsoftplazától.

GI-Airsoft

A GI-Airsoft bolt megnyitását az a gondolat hívta életre, hogy egy újszerű látásmóddal tudjuk a vásárlók igényeit még teljesebben kielégíteni. Az eddig más területen megszerzett tapasztalatokat szeretnénk beépíteni, átadni az eladott termékekkel, hogy a játék élménye még nagyobb, a gyűjtemény összképe professzionálisabb legyen.

“Vintorez és Val AEG fegyverek üzletünkben.Újdonság!”

GI_09

 

 

aeg-hk416_1

 

Dboys HK 416 :60 000 Ft

aeg-m4-cqb-navy_1P&J M4 CQB Navy :56 000 Ft

aeg-m14-socom-bk_1

Cyma M14 Socom fekete és zöld: 43 000 Ft

aeg-m14-socom-od_1

 

Akció időtartama:                                 2014 május 1-ig

Webshop elérhetősége:                        www.gi-airsoft.com

Elérhetőségi Telefonszám:                   +36 1 400 9205

Üzlet elérhetősége:                               Budapest 1144 Rátót utca 9

Üzlet nyitva tartása:                             hétfőtől-péntekig 12-18

 

Airsoftplza.jpg

Cégünk arra hivatott, hogy az airsoft szerelmeseinek igényeit elégítse ki, a lehető legjobb minőségű termékekkel, kedvező árakon!

Xtreme Normal 0,20g 5000db

Az Xtreme precíziós lövedéket alap- és precíziós csöves fegyvetrekhez is bátran ajánljuk. 1kg-os kiszerelésben, visszazárható tasakban.

Az Xtreme Normál 0,20g BB

Airsoft-plaza_BB_thumb.jpg

Hi-cap tár 300 BB-s

Fémköpenyes , tekerős, hi-cap tár 300 BB-s kapacitással. M szériás fegyverekben használható. A tárat nem csak az alján található kerékkel, hanem a mellékelt kulccsal a tár olalán levő lyukon keresztül is felhúzhatjuk.

 

Airsoft-plaza_M4tar_thumb.jpg

 

Akció időtartama:                            visszavonásig érvényes.

Webshop elérhetősége:                    www.airsoftplaza.hu

Elérhetőségi Telefonszám:              +36 20 489 5274

 

Várunk vissza mindenkit!

vfc2

Umarex (VFC) HK416 teszt 1. rész

0

 

Kedves Olvasók!

Egy régóta áhitott AEG-gel bővül fegyvertáram és első tapasztalataimat osztom meg veletek.
 vfc2
“Ez egy újabb M4 klón, nem?
Nem. A német Heckler und Koch fejlesztette HK416 nem várt sikerrel hódította meg a fegyverpiacot kevesebb, mint egy évtized alatt. Ránézésre talán nem sokban különbözik ez a karabély a több tucat M4/M16 variánsától. Persze van már rajta sínrendszer a különböző tartozékoknak, meg más a válltámasz és a markolat, sőt kapott pár új irányzékot is. Ennél azonban sokkal többet tettet a német mérnökök. Ugyanis sikerült egy Kalasnyikov megbízhatóságát egybegyúrni az M4 család kényelmével.
Már mi is megírtuk korábban, hogy bizony az M16/M4 fegyverek legnagyobb hátránya (Kalasnyikov rajongók fel is hánytorgatják rendszeresen), hogy a lövéskor keletkező gázokat közvetlenül visszavezeti a zárszerkezetbe. A Kalasnyikov-szerű fegyverek ezzel szemben egy dugattyú segítségével adják át az energiát a zárnak, sokkal tisztább és megbízhatóbb működést eredményezve, hiszen az égéstermék nem kerül be a szerkezetbe.
A HK nem 0-ról indult ebben a témában, hiszen a G36-os puskáik már ilyen dugattyús megoldást alkalmaztak, fogták tehát és beépítették egy M4 “formába”. Mindennek a tetejébe olyan minőségben gyártják a fegyót, amire egyébként csak a kisszériás manufaktúrák képesek az USA-ban. Mindennek köszönhetően a HK416-ot sokan rendszeresítették azóta, például a Norvégok, sőt többek között a Devgru is (Bin Ladent is egy ilyen fegyverrel lőtték le).
 
Az airsoft verzióról:
Az Umarex, mint a HK liszenc tulajdonosa a VFC (Vega Force Company) tajvani céget bízta meg azzal, hogy gyártsa ezt az airsoft replikát. A VFC hazánkban nem túl gyakori szerintem és ennek talán a viszonylagos magas ár az oka. Én a lehető legeredetibbre és legjobb minőségűre vágytam, ezért a Tokyo Marui és a VFC maradt versenyben. Sajnos a TM csak blowback rendszerrel készít 416-ost, ezért a VFC-t választottam.
 
Csomagolás, első benyomások:
Egy osztrák shopból rendeltem a fegyvert, ugyanis idehaza sehol nem árulnak VFC-t. Szerencsére igen hamar, kb. 3 munkanap alatt megjött a cucc. A doboz teljesen befóliázva érkezett, akár vízbe is dobhatták volna, akkor sem károsodott volna a doboz. Maga a doboz nekem nagyon tetszett, emlékszem az érzésre, amikor kicsomagoltam a kis szörnyeteget.
A doboz – a fegyveren kívül – tartalmazott egy Umarex logókkal teletűzdelt 300-as HI-CAP tárat, a számlát, garanciajegyet és egy használati utasítást. Minden nagyon szépen, vízhatlan csomagolással ellátva. A tár megér egy misét, de erről később.
vfc5
A külső:
Sokat olvastam a VFC-k kivételes elkészítési minőségéről, de ez valami elképesztően szépen meg lett csinálva. Az alap, hogy semmi nem lötyög, de a felíratok és a festés is csodás. A rail élei konkrétan vágja az ember kezét, egyértelmű, hogy marással és nem öntéssel készült. Az upper és a lower receiver szépen illeszkedik, alig van rés (szemmel nem látni a gearboxot, mint más gyártóknál). A tűzváltó kar szépen és határozottan kattan. A markolat és a válltámasz is csodás. Le a kalappal, a minőség is hű az éles eredetihez.
vfc6Érdekesség, hogy a külső cső – rail-en kívüli – része lecsavarható és így egy CQB fegyvert kapunk. Ehhez azért a belső csövet is cserélni kell, ugyanis az a standard 363 mm-es hosszúságú réz cső. Úgy számoltam, hogy a rövidebb verzióba egy 270 mm körüli belső cső mehet bele.
Fontos tulajdonság, hogy működik a zárakasztó, a gázelvezető rendszer pedig ugyanúgy van kialakítva, mint az eredetin. Az éleshez hűen szinte mindenütt, a rejtett helyeken is ott vannak a hivatalos HK és egyéb felíratok. Gyakran kapom magam azon, hogy csak úgy nézegetem a kanapén, mint egy gyerek.
Felhasznált anyagok:
 • Markolat, válltámasz: műanyag
 • Test, rail, stock tube, irányzékok, külső cső (a rail alatti rész), gázblokk, tűzváltó kar, tárkioldó és a zárakasztó: alumínium és valamilyen könnyűfémből lehetnek.
 • Acélból vannak: külső cső toldalék, tár, lángrejtő, bolt cover, test szegecsei és stock tube anyája.
Persze ez az AEG sem tökéletes, még kívülről sem, ha nagyon, de nagyon közelről nézzük, akkor azért látni hibákat. Mindenesetre eddig ez a legszebben elkészített gyári AEG, amit valaha láttam.
Vajon belülről is ilyen kiváló? Hogyan üzemel?
Ezt meglátjátok a következő részekben.
Folytatjuk.
Írta: TOM
Fotók: Görög
mkh_tanusitvany.jpg

Alapvető jogi ismeretek az Airsoft vonatkozásában

0

Következő cikkünk rendhagyóan nem saját szerzemény, hanem 100% ig másolt anyag. Csokáv volt olyan kedves és megengedte, hogy kitegyük a weboldalunkra, hátha ezzel is több emberhez eljut a hír, illetve, több fejben gyullad világosság a témával kapcsolatban.

Megjegyzem, egész eddig nekem sem voltak még közel sem ilyen szintű ismereteim ebben a témában, nem is mertem volna belefogni a cikk megírásába, de szerencsére más már megtette.

Az eredetit, amit mint mondtam lemásoltunk és tettünk ki, itt található: AirsoftÚjonc

 

AS-replika bevizsgálása

Szakértői vélemény alapján gyakorlatilag minden Airsoft fegyver légfegyver kategóriába sorolandó, amely így számos jogi következményt von maga után. Ez alól kivétel az a fegyver, amelynek csőtorkolati energiája 0,08J alatt van (játék kategória) – ebből azonban nem sok van. Tudni kell, hogy AS-replikával elkövetett bűncselekmény esetén éles lőfegyvernek számít minden ilyen eszköz – lehetőleg ne ezzel ijesztgesd a politikusokat – főleg, hogy a bíróság után az összes airsoftos meg fog ruházni, az biztos…

MKH Tanusítvány

Riasztó pisztoly MKH tanúsítvánnyal – ilyet kell kapnotok AS-replikához is

 

Forgalmazás

Airsoft fegyverek forgalmazásához, javításához hatósági engedély szükséges 253/2004-es Korm. Rendelet 2. § (1), melyet az illetékes megyei rendőrkapitányság (Budapesten a BRFK) ad ki. A forgalmazást végző személy(ek)nek rendelkezniük kell fegyverforgalmazási vizsgával. Ez benneteket nem érint, de jó tudni.

 

Magánimport

Magánimportban behozott Airsoft fegyvert nem kell bevizsgáltatni, de lehet. Magánimportban csak személyes felhasználásra érkezhet Airsoft fegyver, azaz továbbértékesítési célra nem. A dolognak az-az érdekessége, hogy magánimportban beszerezhető, külföldről rendelve a fegyver ára (plusz szállítási díj, “alkotmányos költségek: áfa, vámilleték, stb…) megfizetésével bárki hozzájuthat. Viszont ezek a fegyverek – ellentétben a Magyarországon szaküzletben vásároltakkal – nem rendelkeznek hivatalos fegyvervizsgával.

 

Fegyvervizsga, jelölések

Airsoft fegyver csak akkor hozható kereskedelmi forgalomba, ha azt a külön jogszabály (31/2006 GKM Rendelet) szerint egyedi vagy típusjóváhagyó vizsgálattal a biztonságos működés céljából megvizsgálták, alkalmasságát a beütött próbajel igazolja, valamint egyedi azonosításra alkalmas gyártási (azonosítási) számmal látták el. Érvényes fegyvervizsgálat feltétele gyártó, illetve kaliberjelölés megléte a fegyveren nem eltávolítható módon – 253/2004-es Korm. Rendelet 6. § (1). Fegyvervizsgálattal kapcsolatos kérdésekkel, kérésekkel bárki fordulhat az egyesület vezetéséhez, szívesen segítenek.

 

Otthoni tárolás

Az Airsoft fegyvert, a festéklövő fegyvert a hozzá tartozó lövedékektől, tölténytől elkülönítve, jól zárható helyen úgy kell tárolni, hogy ahhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá. (253/2004-es Korm. Rendelet 39. § (1))

 

Szállítás

Az Airsoft fegyver közterületen, nyilvános helyen – ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, közforgalmú közlekedési eszközön csak zárt tárolóeszközben birtokolható (szállítható). Azaz nem viselhető, csak szállítható. fegyverviselés: fegyver természetes személy testén, illetve a testén lévő ruházatán rejtett vagy nyílt módon történő elhelyezése253/2004-es Korm. Rendelet 39. § (5)

 

MKH Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft.

A “Díjszabás” menüpont szerint 1 db Airsoft fegyver bevizsgálása bruttó 2450 Ft (2008-07-01-től). Adnak egy laminált azonosító kártyát, illetve a fegyvert is ellátják jelöléssel – amit elvileg nem lehet eltávolítani, ez plusz költséget jelent. A bevizsgálás a honlap szerint egy napos, tehát még aznap el is lehet – és el is KELL – vinni.

 

Tanácsok

Ha boltban vásároltok fegyvert, akkor mindenképpen kérjétek el a hozzá tartozó plasztik MKH-kártyát (tanúsítvány). Amennyiben nincsen, akkor a bolt szabálytalanul működik – ilyen esetben kérni kell a fegyver levizsgáztatását. Van olyan bolt, ahol ezt tudatosan nem csinálják meg – ha szóba jön, akkor mentegetőznek és minden mást kitalálnak…
A tartáshoz, szállításhoz nem kell, hogy legyen MKH kártyád. Az csak a boltnak kell, az eladáshoz!
Airsoft replikát csak 16 éves kor felett (szülői engedéllyel) lehet birtokolni, 18 éves kor felett korlátozások nélkül birtokolhatóak.
Airsoft replikák használatára vonatkozóan a MASZ is kitér ezekre, 18 éves kor alatt csak felnőtt felügyelet mellett használható – játékon is. 18 éves kortól nincs ilyen korlátozás.
Ez a tájékoztatás természetesen nem teljes körű, inkább általános.

Itt olvasható egy részletes cikk a témáról

 

Forrás: AirsoftÚjonc – Csokáv

m4_2.jpg

A DevGru felszerelése

0

Jelen esetben a DevGru mint Airsoft csapatról lesz szó, amiben is szeretnénk megismertetni benneteket az általunk használt felszerelésről.
Jelen írásunkban nem akarunk kitérni a fegyverek pontos leírására, főleg nem működési elveikre, mindössze egy átfogó képet szeretnénk adni, hogy mit és miért használunk.

A DevGru kialakításában felmerült, hogy a felszerelésünk legyen egyforma, olyan elemekből, amiket bármelyik tagunk tud használni, hogy a bevetésekkor fellépő technikai problémákra gyorsan és hatékonyan tudjunk megoldást találni. Ez az amúgy nem is aprócska döntés sok helyzetben segített, vagy segíteni fog abban, hogy sokkal hatékonyabban végezzük el a feladatainkat.
Mivel a tárak, irányzékok, akkumulátorok egyformák, nem kell sokféle kiegészítő, különféle eszközök hada ahhoz, hogy egy problémát megoldjunk, egyszerűen ki tudjuk segíteni azt, akinek szüksége van valamilyen eszközre, ami mind a készenlétre állást, mint a játék közbeni hatékonyságot nagyban javítja.

De akkor lássuk is miket használunk.

Fegyverzet

M4

 • M4 -es karabélyok
  Az M4 –es gépkarabély a DevGru rendszeresített általános fegyverzete. Ezzel a fegyverrel rendelkeznek a felderítő és lövész tagjaink. Általában 350-400FPS –es csőtorkolati energiával rendelkeznek. Általában felszereljük Őket egy Red Dot irányzékkal, vagy 1.5-2x optikai célrásegítő távcsővel a pontosabb kapáslövések érdekében.
  Az M4 –es és változatai kiválóan használhatóak mind a terepen, mind épület harcban, az állítható válltámasznak köszönhetően, a fegyver hossza állítható, ezáltal kicsi kompakt fegyverből lehetőség van nagyobb precíziós fegyvert készíteni.
  A DevGru rendelkezik távcsöves, mesterlövész feladatokra felkészített M4 –es variánssal is.M14
 • M14 –es mesterlövész puska
  Jelenleg a DevGru mesterlövész egységénél 2 féle fő mesterlövész fegyver van szolgálatban. Ebből az egyik az M14 –es automata / félautomata puska egy 4x es távcsővel, körülbelül 500FPS es csőtorkolati energiával. A fegyver alapvetően mesterlövész, támogató mesterlövész feladatokat lát el, amire alkalmassá teszi a félautomata mivolta, ugyanis ezzel nagy tűzgyorsaságot érhetünk el.

 

 • SZVD “Dragunov” mesterlövész puskaSVD
  A DevGru jelenleg is használ Szovjet fegyvereket, egyik közülük a PSO-1 –es távcsővel ellátott SZVD, azaz Dragunov mesterlövész puska, amit a Magyar Honvédség haderejében is használnak. A fegyver 560FPS –es csőtorkolati energiával rendelkezik, kizárólag egyes lövés leadására képes, ezért precíziós mesterlövész feladatokra használjuk.

 

 • AK-47 és AK “Beta”AK-47
  Kis számban de előfordul, hogy az egység AK vagy AK “Beta”-t használ, ezeket tartalék, vagy kisegítő fegyvereknek használjuk, legtöbbször a megbízhatóságuk és strapabírásuk miatt. A DevGru által használt AK variánsok általában nem tartalmaznak semmilyen különleges kiegészítőt, vagy felszerelést, mindössze 300-350FPS csőtorkolati energiával rendelkeznek.
Tetejére