DevGru

DevGru

(2 megjegyzés, 44 jelentés)

Az Operátor még nem osztott meg semmilyen személyes információt!

Írta DevGru
A hegy könnyei minden egy helyen...

A Hegy könnyei: Zsámbék

0

A hegy könnyei minden egy helyen...

2016.01.31.-én Titán fő szervezésével és G.I. Joe segedelmével került megszervezésre Zsámbékon a Hegy Könnyei elnevezésű játék, melyen 81 játékos vett részt.

A pályáról érdemes tudni, hogy airsoft tekintetében egy szűz területről van szó. Néhány hete volt itt az első rendezvény (amelyen csapatunk szintén képviseltette magát.) Ennek eredményeképp jelenleg meglehetősen sűrű növényzet és áthatolhatatlan tüskés bokrok uralják a pálya jelentős részét, így a kontaktok kevés területre koncentrálódnak. Ennek finomítása még zajlik és új csapások kiépítése van folyamatban, melynek jelei már most is tapasztalhatók voltak.

Mivel a helyszín egy dombtetőn található, így annak szélén az uralkodó széljárás erőteljesen befolyásolja a pályán történteket.

A pályára történő feljutás aszfaltozott úton történik ahol egy meglehetősen kicsi parkolóba érkezik az ember. A jelenleg játszható terület nagysága nem bír el egy több száz fős rendezvényt, de várhatóan a jelenleg még ott található légvédelmi múzeum elköltözik és annak helye is átalakul ingame zónává.

20160131_132844

A játék: 8:40 magasságában érkeztünk és meglehetősen ijesztő volt, hogy akkor még csak elvétve volt fent pár parkoló autó. A kocsiból kilépve a nyirkos esős szél hamar áthatolt minden ruhadarabon és az ember rögtön átértékelte, hogy mennyivel jobb is lehet a forró teát ilyenkor még az ágyban elfogyasztani. Szerencsére a teát itt sem kellet hanyagolni, hiszen a belépő ára ezt is tartalmazta.DS9816-2

Gyors eligazítás után Magyar oldal lecuccolt a közeli VÁP-on, míg az Amerikai kommandó a pálya széléről indulva, próbált meg akciókat végrehajtani a pálya különböző részén.

A játék célja a „Hegy könnyei”-nek nevezett rakéták szállítgatása, kilövése, vagy épp hatástalanítása volt.

Az egész játékról elmondható, hogy remek hangulatban telt. Az oldalirányítás (amit a Magyar oldalon tapasztaltunk) végig jó volt. Az oldal PK folyamatosan kérte és adta a rádión az információkat. Bármikor kerestük a HQ-t mindig elértük. Mindazonáltal a rádiócsatorna jellemzően mentes volt mindenféle egyéb felesleges kommunikációtól. A délutáni órákban a Magyar oldal meglehetősen beszorult a HQ közeli területre és csak komolyabb útvágás eredményeképp lehetett onnan kitörni. A játék 4 óra magasságában ért véget, melyen láthatóan mindenki kellemesen elfáradt. (A telefonom lépésszámlálója 14.500 lépést mutatott bár néha nem tudom mennyire hiteles adat).

DS9749-2

Összegzésül: Ismét érdemes volt felkelni, hogy egy kicsit új helyszínen, a már megszokott rendes emberekkel körülvéve kikapcsolódhasson az ember. Az időjárás a játék kezdetével kegyessé vált és nem esett le a meteorológia által előre jósolt csapadék mennyiség. Izgalmas akció jelenetekkel telítetten, elégedetten tértünk pihenőre, hogy másnap izomlázzal kezdhessük a munkát.

Várjuk a következőt!

DSCN9793-2

Izbég-jótékonysági játék

Jótékonysági játék – Airsoft Hungary – jótékonykodtunk!

0

Kedves Olvasó!

 

airsofthungary_5nem túlságosan régen volt a jótékonysági játék Izbégen, erre külön készültünk hiszen számunkra fontos volt ez a jótékonysági rendezvény. Azt is hozzá kell tenni, hogy nem szoktunk Izbégen játszani … na jó most voltunk az elmúlt 5 éveben először. Nem terveztük ezt a hétvégét, így mindenki próbált időt szakítani, hogy ott legyen és ha nem is tudunk órákat maradni, de legalább 1- 1,5órára ki tudjunk jönni.

Miért fontos egy ilyen rendezvény? Mert itt mérhető le, hogy egy sport vagy egy “Hobbi” mennyire tudja összekovácsolni, megmozdítani a közösséget. Az elmondható, hogy szerintem ez a közösség példát tudott mutatni, hogy igenis lehetséges az összefogás és a másik segítése! Az ilyen eseményeken meg nagyon jó érzés részt venni és benne lenni, hiszen ha nem is túl sokat tehetünk 4-6-an az ügy érdekében de 120 azaz százhúsz ember már annál többet…

Ennél többet is tettek az üzletek, mert a Militansshop, Airsoftcentrum és a Guner SE is egyből segítettek és támogatást adtak, hogy az újrakezdés minél gyorsabban és jobban sikerüljön, ez olyan példaértékű cselekedet ami kivételes és példamutató! Szerintem itt látható, hogy a magyar üzletek többségének igenis fontos a sport és még fontosabbak az emberek (oké, lehet azt mondani, hogy üzletek meg minden, de most igenis tettek az ügy érdekében, persze majd erre senki nem fog emlékezni amikor majd rendeli a kínai meg a lengyel oldalakon a cuccokat….)

 

Izbég-jótékonysági játékVisszatérve jó dolog, hogy sokan sok helyről jöttek és fontosnak tartották ezt a rendezvényt. Volt itt minden korosztály képviselője a gyerektől a kamaszig mindenki és persze olyan öreg emberek is mint én…

 

Az érkezésünk egy kis kitérővel kezdődött, mert sikerült a “hosszabb” utat választani és persze az egyetlen templomtorony se egyetlen Szentendrén. Vinnie avatásán sikerült egyből megtalálni a helyet, igaz akkor minden teli volt katonával meg rendőrrel így csak követni kellett a “rendfenntartó erőket” a célig nem volt olyan, hogy a következőnél jobbra meg balra és persze a szokásos újratervezés. Néhány újratervez követően sikerült a jó útra térni (nem nem a sárga út volt…) és viszonylag időben oda is érni. Parkolni már csak a bejárt előtt lehetett, sajnos azt kell mondani, hogy sok kedves sporttárs nem figyelt, hogy esetleges később érkezők hol tudnak parkolni, így rögtönöztünk és egy kisebb manőverezést követően parkoltunk..néhány tízpercet követően ez a parkoló is betelt…

 

A parkolóban aztán volt minden tárazás,  pakolás, fegyver próbálgatása majd tesztelése mennyire jó parkoló kocsik között BB-t tesztelni és sörözés is….bár ez lehet, hogy nekünk jelentett új dolgokat, erre azért nem számítottunk. Az első 20 percben kicsit sokkoló volt az élmény, gondolkoztunk s, hogy biztos jó helyen vagyunk? Tuti eltévedtünk vagy “UFO” vagy már megint Vinnie miatt van minden…..Ssssssssszia Vinnie!

 

Mentünk kerestünk szervezőket és kerestünk még szervezőket és még mindig kerestük aztán egyszer csak ott volt a semmiből egy szervező… pont időben, hogy ne legyen késés, kicsit égés lenne pont egy ilyen rendezvényről elkésni, de mi nem késtünk, sőt 1 órával előbb jöttünk (na jó nem előbb, ennyit csúszott a kezdés). A kronózás a szokásos volt, de rá kellett jönni, hogy a tárak nem mindig adagolnak, így keresni kellet hi-cap tárakat (na ekkor ment az agyalás, hogy akkor hogyan legyen a 600 BB? ) de aztán meglettek, a jó hír meg az volt, hogy nincs semmi korlátozás. A “krono” nem volt éppen a helyzet magaslatán vagy csak olyan volt mint a magyar államadósság, egyesek szerint nincs mások szerint meg hatalmas, na most az összes AK és M4-et kronóztuk és rá kellett jönni, hogy TomeKK, Joe, Braunk “koróni” szarok, ezek csak 270-320 FPS közötti cuccok, szóval nem is értem miért szólnak folyton, hogy 400 FPS limit és figyelni kéne, mert ezek 390 FPS körül vannak….

Végre egy olyan játék ahol nem kell a BB számolgatni, meg a tárakkal bohóckodni (a WarHead-et követően már tudom, hogy a 600BB némelyik sporttársnak a tár kapacitást jelenti és nem az összes BB mennyiséget)  ez nagyon jó hír volt,, vártuk a kezdést….

Eligazítás

Az nagyon jó érzés volt, hogy több mint 120 embernek volt fontos részt vennie ezen a rendezvényen, amin a szervezők is meglepődtek. Mi a szervezésen lepődtünk meg egy kicsit, hogy kiderült, nem csak mi leszünk a pályán, hanem egy másik kis csoport airsoft-os emberke és egy “péééntbál” csapat is, így csak a félpálya lesz a miénk. Ekkor még nem tudtuk mit is jelent ez az egész…. de nem kellett sokat várni.

Kis séta és el is kezdődőt a játék, bár már az első perc is furcsa volt mint ahogy az egész nap….de nem kell rohanunk előre ennyire, elég volt, hogy rajtunk kívül mindenki elkezdett rohanni! ment is a poénkodás, hogy ez tuti valami spártai futóverseny meg ilyenek aztán lassan rájöttünk, hogy nem ezt komolyan csinálják… Mire megbeszéltük, hogy mi van és hogy akkor mi legyen meg a térképet megnéztük (ez kb 3 percet vett igénybe) már jöttek is vissza emberek, hogy már itt vannak az ellenséges erők?! Na akkor nincs mit tenni…szóval előre, kb 20 métert mentünk mire a következő kép fogad minket 20 ember kb 20 m2 területen és beszélgetnek, hogy mi legyen, őőőőőőőőőőő?! tuti UFO vagy már megint Vinnie…. túllendültünk ezen, bennünk van a hiba, nem kell magyarázni tegyük azt amiért jöttünk, legyen egy jó napunk.

Vinnie ezt is meg kellene tanulni rendesen nem?

Kúszás meg mászás, fekvés még több fekvés a fűben meg a bokorban…. ebben legalább jobbak vagyunk gondolom én, de nem (de még mennyire, hogy nem! mi képesek vagyunk megadni a bokron átlőtt BB-t is. Persze csak azt követően, hogy egy fél hi-cap tárat sikerült elsőként átküldeni a 3 méterre lévő éppen sisakot igazító és fogalmam nincs honnan lőnek ezért nem adom meg sporttársnak. Mivel közel van a skanzen gondoltuk ez népi hagyomány lehet, erre akkor jöttünk rá amikor már az összes végtagom elfogyott a számolásba. Számoltam azt hány kedves ember nem adja meg azt a találatot amit nem lát, hogy honnan érkezik ( a fejem 4 végtag van jobban meggondolva….aztán elfogytam és még nem telet el 2 óra sem. Rá kellett jönni, hogy ez nem az én napom lesz erre ittam…

Igazi Tea, hogy jobb legyen a helyzet

Szóval ittam, nem sört mert azt csak a parkolóban lehet, ez meg csak a pályán van, szóval maradt a tea… következő menet jobb lesz, idegenek vagyunk nem ismerjük a helyi szokásokat nekünk csak a MASZ-van, szóval akkor be kellene illeszkedni. Keressük a következő bokrot vagy fűcsomót, hogy akkor majd harcolunk jól meg minden, hát a meg minden az lett, hogy jól elvárakoztuk azt a 10 percet ami még hátravolt a “menetből”. Tapasztalatnak viszont jó volt, mert nem tudtunk gyorsan alkalmazkodni a helyzethez és ez nem valami jó hír, ennél jobbnak gondoltam magunkat ami nagy kár volt. Így utólag belegondolva van még mit tanulni és javítani a teljesítményünket az biztos.

DSCN9474-oldalA játék lényege a zászló megszerzése (ebben is nagyon bénák vagyunk, ez is mind Vinnie miatt van, már megint…) az nyer aki előbb megérint a másik zászlót. Egyszerű feladat semmi nehéz nincs benne, így tényleg elkeserítő, hogy ez se ment nekünk. Az első szünetben aztán még meglepőbb tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, még pedig az, hogy amikor szünet van és csak céltalanul megy a lövöldözés akkor nem kell szeműveget viselni,vagyis ez igazából opciónális dolog, ha akarod rajtad van ha nem akarod akkor nincs. Na itt is elfogytak a végtagjaim ( a fejemen ekkor már a szemeim is külön végtagot játszottak, kérdeztük is magunktól, hogy most mi vagyunk balekok ezzel a szemüveg dologgal… rá kellett jönni, hogy igen, mert a szervezők egy részén se volt szemüveg..oké ez kicsit túlzás lenne, mert volt hiszen mint hajpánt vagy “rajsági együttható” a fejen megtalálható volt csak éppen nem védet szemet… de ki minek hordja).

Telt múlt az idő és egyre kevésbé éreztem azt, hogy értem ezt a sportot vagy nekünk itt a helyünk. Igaz ekkor már csak az vezérelt, hogy ez egy jótékonysági játék is igenis itt a helyünk, még ha teljesen alkalmatlanok is vagyunk ezekre a feladatokra. A játék még mindig az volt, hogy meg kell érinteni az ellenfél zászlóját és akkor vége a körnek, térfél csere….

Aki kitalálja elsőként hány másodperc volt egy ilyen “kör” kap egy belépőt egy választott játékra még ebben az évben…. nem írtam el nem perc, hanem másodpercben kell megadni a pontos számot, de segítek 3 karakter elég lesz…. ez ebből volt néhány ilyen, kötben vagy 20 percet vártál amíg a csapatok területet cseréltek….

Összességében szép volt a környék, nagyon jó a pálya! rengeteg lehetőség rendelkezik nagy több száz fős játékokat lehetne játszani ami még izgalmas is lehetne. Sajnos ez nem volt olyan nagy élmény most mint vártuk, de nem is ez volt a lényeg. A lényeg az volt, hogy tudtunk tenni valamit, segíteni az újraindulásban és ez a legfontosabb dolog szerintem a többi elmúlik és majd megszépül lesz mire visszaemlékezni….

 A táj még mindig nagyon szép…

 

 

airsofthungary_1

Jótékonysági játék – Airsoft Hungary

0

Kedves Olvasó,

Forrás: Airsoft Hungary - facebbok oldal

sajnos egy baleset következtében az Ingbégi pályán tűz ütött ki és szinte minden airsoft felszerelés a tűz martaléka lett, így az Airsoft Hungary számára megrendezésre kerül egy jótékonysági rendezvény. Sokan ismerik a pályát nagyon sokan kezdték itt ezt a sportot, fontos helyszín a magyar airsoft számára.

Forrás: Airsoft Hungary - facebbok oldal

nem szép látvány – tűzvészt követően nem sok minden marad meg…

Egyre több pályát zárnak be különböző okok miatt nem lenne jó elveszteni ezt a csodálatos helyet, így aki teheti segítsen és vegyen részt ezen a rendezvényen. Ha nem is személyesen de virtuálisan is segíthet, “hiszen egy 2.500.- forintos összeg nem a világ vége számodra, de egy új világ kezdete mások számára” (nujen), legyünk minél többen!

 

itt a lehetőség, hogy segíts újraindítani ezt a pályát és ezzel segítesz abban is, hogy ez a soprtot minél többen meg tudják ismerni, ki tudják próbálni magukat Izbégi pályán.

Forrás: Airsoft Hungary - facebbok oldal

teljesen kiégett a helyiség, nem csak a felszerelések “tűntek el” de még az épületben is hatalmas a kár….

A szervezők  a következőt tették közzé:

(forrás: Airsoft Hungary – facebook oldal)

airsofthungary_3Sokan már kérdeztétek miben tudnátok segíteni. Ezt most 4 pontban foglaltam össze, hogy jelen esetben mi számít segítségnek az Airsoft Hungary-nek. Ha a 4 pont közül már csak egyet tudsz teljesíteni, az már hatalmas segítség a jelen helyzetben.

1. Segédkezni a rom eltakarításában a következő hetekben.

2. Gyertek el airsoftozni a jótékonysági airsoft játékra október 4-én vasárnap, ha már eljöttök játszani már azzal is támogatjátok a csapatot. A belépő ára szokásos 2500 ft.

3. A kihelyezett fegyverládába bármilyen felesleges airsoft felszerelésed van és nekünk adnád, azt köszönettel és alázattal elfogadjuk. Mire gondolunk: maszk, szemüveg, tárak, nem használt bdu nadrág, zubbony. sapka stb.

4. A kihelyezett urnába anyagi hozzájárulás új fegyverek vásárlására és az épület rekonstrukciójára

Bárki, aki eljön a játékra most utoljára tekintheti meg az épületben a kiégett helységet, aztán lezárásra kerül a rekonstrukcióig.

remélem minél többen leszünk és minél több segítséget tudunk adni, most rajtad a sor!

Forrás: Airsoft Hungary - facebbok oldal

mint ha háborús kép lenne…. ez nem fotoshop ez a valóság!

Találkozunk vasárnap Szentendrén!

11953449_892979160739787_7275314221581585737_o

Prometheus Assault Team

0

Prometheus Assault Team

Miért pont ez lett a csapatotok neve?
Nagyon sokat gondolkodtunk a megfelelő név választáson, hiszen egyszerűnek és a rádióforgalmazásban érthetőnek kellett lennie. Aztán egyszerűen ez jutott az eszembe, és a többieknek is tetszett.

11953449_892979160739787_7275314221581585737_oEsetleg ehhez a névhez, név választáshoz van valami különleges történetetek?
Tulajdonképpen a régi csapatunkon belül úgy hívtak minket, akik kiváltunk, hogy Assault Team így a Prometheus Assault Team lett a nevünk, ezzel is erősítve az összetartozásunkat, és a bizalmunkat egymás felé.

Mikor alakult meg a csapatotok és helyileg hol található meg? Az ország melyik részén szoktatok játszani?
Egészen pontosan 2013.10.28-án alapítottuk meg és Budapesten lehet megtalálni minket. Azt, hogy hol játszunk éppen az nagyon változó, leginkább a játékkiírások alapján döntjük el, hogy éppen melyik rendezvényre megyünk el az országban vagy az országhatáron kívül.

Nem most kezdtétek el ezt a sportot, de mi vezetett el ideig, hogy egy új csapat legyetek?
Túl sok volt a régi csapaton belül a nézeteltérés játékok alkalmával, mi egy teljesen másik fajta játékstílust képviselünk. Azt hiszem ezt a felfogásunkat, játékstílusunkat a velünk vagy éppen az ellenünk harcoló rajok (csapatok) tudják bizonyítani. Teljesen az alapoktól akartuk kezdeni, és akik ezt a csapatot alkotják azok egy baráti társaság, azonos harctéri tulajdonságokkal, remekül kiegészítve egymást.

A csapatotokat hol lehet elérni? Milyen fórumokon lehet veletek felvenni a kapcsolatot?
Nem vagyunk híve a túlzott reklámnak, így a csapatot csakis játékokon lehet elérni. Nincsen nyilvános fóruma a csapatnak a facebookon sem, és semmilyen közösségi oldalon.

A csapatnak van egy „csapatjelvénye” ez esetleg honnan jött? Kitől származik az ötlet?
Nos ez egy nagyon nehéz dolog volt. Nagyon sokat foglalkoztunk azzal, hogy milyen legyen a végleges forma. Volt egy elképzelésünk, de tökéletesítésre szorult, még finomítani kellett, és a színeket is úgy összeválogatni, hogy ne virítson a terepen. Végül egy olyan formát kaptunk, ami tetszett mindenkinek a csapaton belül.

Hány főből áll most ez a csapat? Esetleg szándékoztok-e felvenni valakit a csapatotokba?
Jelenleg 6 aktív tagja van a csapatnak, és 3 inaktív. Most is örömmel fogadjuk a jelentkezőket, akik szívesen harcolnának velünk egy csapatban.
Kicsit bonyolult a tagfelvételünk, nehezen lehet bekerülni a csapatba. Hiszen nem a mennyiséget, hanem a minőséget akarjuk képviselni. Elsődlegesen is a jelentkezőnek meg kell valakit keresnie a csapatból, aki kezességet vállal érte. Ezután fél éven keresztül kell velünk harcolnia, de minimum 6 játékon részt kell vennie. Ezek után kérvényezheti a rajparancsnoktól, hogy szeretné a vendégjátékos státuszát próbajátékosra váltani. Ha mindenki elfogadja ezt a dolgot ekkor ismét fél év próbaidő következik a tagjelölt számára, aminek a végén a csapat szavaz a tagságáról. Egy nem szavazatnál is az a sorsa a jelentkezőnek, hogy nem lehet csapattag, mivel a döntéseinket ilyen téren együtt hozzuk meg. Ez egy kicsit macerásnak tűnik, de mivel a csapatot fogja képviselni így nálunk ilyen szigorú.

Csapaton belül vannak esetleg olyan emberek, akik specializálódtak valamire? Olyanra gondolok, hogy valaki rádiózik, felderítő vagy parancsnokol-e?
Mindenkinek meg van a maga feladata. Van rádiós, felderítő, medic, sniper, lövész. Tagonkénti bontásban a következő:

Csapattagok (aktív)

  • Cardlin: Fegyver: Bar-10, shootgun (M56) Felderítő
  • Feca: Fegyver: M4 Rash, Glock 18C Rajparancsnok
  • Izom: Fegyver: Scar-l, KJW M9 lövész, Medic
  • Johny: Fegyver: M14 EBR, Glock 32c Lövész
  • Lotrex: Fegyver: S24 , ak74, TM Hi-capa 5.1 Sniper
  • Mul: Fegyver: M4a1, P 226 Rádiós

Inaktív:

  • Flooder: Fegyverzet: M-249 Géppuskás
  • Grindcore: Fegyverzet HK-416 Lövész
  • Tanya: Fegyverzet: G-36c Lövész

prometeus

Melyik típusú –szervezésű Airsoft eseményeket kedveltek?
Elsősorban az olyan típusú rendezvényeket kedveljük, ahol nagy szerepet kap a feladatok megoldása. Valahogyan minket az esztelen lövöldözés nem vonz, jobban szeretjük a nehezebb feladatokat. Nagyon szeretjük a Hit and run, illetve felderítős, elfoglalós játékokat.

Az elmúlt időszakban mi az amit kiemelnél a csapatoddal kapcsolatban?
A legfontosabb, hogy a csapat folyamatosan fejlődik. Egyre összeszokottabbak vagyunk, mindenki tudja a dolgát. Olyan emberek alkotják ezt a csapatot, akik jó pár éve benne vannak ebben a sportban

Milyen fegyvereket használtok? Van olyan típus ami a csapatra jellemző?
Sokfajta fegyverünk van, de a nagy többség az M-szériás fegyverzetet és azok kiegészítőit rendszeresítette. Ez nagyban megkönnyíti a tár kompatibilitási problémák leküzdését.

Miért pont ez a ruházatot választottátok ki? Nagyon egységesnek és jól felszereltnek tűnik a csapat.
A csapat ruházata kétféle egyenruhára és azok kiegészítőjére lett rendszeresítve. Ez a Multicam, és a Marpat ruházat. Ennek csupán az álcázás és a különböző terepviszonyokhoz való alkalmazkodáshoz kellenek

Melyik a kedvenc pályátok és milyen érdekesség található, meg ami miatt kedvenc lett?

Egyértelműen a csapat kedvenc pályája az Érdi pálya. Ez a pálya szinte mindig más és más. A nagy kiterjedésű erdő miatt, teljesen jól lehet észrevétlenül haladni. A növényzet szinte minden héten változik és a pálya területe óriási. Vannak benne magas dombok, tisztások, és minden, ami kell

 

 

 

 

DevGru's RSS Feed
Tetejére